Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • В Ужгороді одночасно, але в різних місцях, відбудуться два фестивалі млинців

В Ужгороді одночасно, але в різних місцях, відбудуться два фестивалі млинців

Два фестивалі млинців – «Ужгородська палачінта» і «Боздоська палачінта» – відбудуться одночасно в обласному центрі Закарпаття. Про це повідомили організатори – Сергій Денисенко та Федір Коваль. Фестивалі триватимуть з 14 до 16 лютого. Один розмістять на парковці біля супермаркету на вулиці Собранецькій, другий – у Боздоському парку.

«Можливо, в новому місці фестиваль якось заграє інакше. До речі, ця локація є не аж такою новою, тому що ми тут проводили вже 2 фестивалі – 3-ю і 4-ту «Палачінту». Але тоді тут була ковзанка. І коли ми зрозуміли, що нам трошки тісно, мало місця, ми тоді переїхали в парк. Але тепер тут ковзанки нема. Як бачите, місця достатньо, є нормальна інфраструктура, в тому числі і транспортна», – зазначає співорганізатор фестивалю «Ужгородська палачінта» Сергій Денисенко.

Читайте також:
У Мукачеві стартувала "Різдвяна зіронька 2020"

Також 14 лютого в Ужгороді розпочнеться фестиваль «Боздоська палачінта», каже заступник директора КП «Під замком» Федір Коваль.

«Це «Боздоська палачінта». Взяли назву від місця, де вона буде проведена. Це було заплановано ще у жовтні минулого року у плані заходів на 2020 рік: палічінта, медовий спас, сакура-фест. І ми ці фестивалі, як розпорядники коштів, будемо проводити. Тобто воно у нас було заплановане», – каже Федір Коваль, організатор фестивалю «Боздоська палачінта».

Про програми фестивалів «Ужгородська палачінта» та «Боздоська палачінта» організатори кажуть так:

СЕРГІЙ ДЕНИСЕНКО, співорганізатор фестивалю «Ужгородська палачінта»

«Перший день у нас буде день кохання – День Валентина. Буде багато атракцій, пов’язаних із цим святом. Млинці бувають не тільки їстівні, а й залізні. Ми традиційно проведемо відкритий чемпіонат Ужгорода із жиму лежачи. Ми ще подумали: що млинці, або бліни – це вінілові платівки. Ми зробимо вінілову дискотеку. Це буде у п’ятницю».

ФЕДІР КОВАЛЬ, організатор фестивалю «Боздоська палачінта»

«Також ми будемо ставити сцену. Ведемо переговори з деякими артистами. Якщо вдасться, може буде і ТОП якась. Будемо бачити. Це буде маленький секрет наш такий. Будемо про це інформувати на фейсбуці. Ми покажемо все, що планується».

Одночасне проведення фестивалів «Ужгородська палачінта» і «Боздоська палачінта» в один день – не на користь місту, вважає туризмознавець Олександр Коваль.

ОЛЕКСАНДР КОВАЛЬ, туризмознавець

«Якщо є традиційно «Ужгородська палачінта» в особі певних організаторів і вони вправі обирати локації, адже це мігруючий фестиваль. І от вони вирішили в цьому році проводити в іншому місці, ніж, можливо, хотіла ужгородська мерія. І от ужгородська мерія вирішила робити це у Боздоші – там, де їм це підходить в силу тих чи інших причин. Найгірше, що воно робиться в один день і в результаті ми будемо мати розгубленість ужгородців, гостей міста, які повинні приїхати. Тобто, як на мене, це не на користь місту, іміджу та його репутації».