Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді для цивільних провели навчання на випадок надзвичайної ситуації

В Ужгороді для цивільних провели навчання на випадок надзвичайної ситуації

13 лютого на території Боздоського парку, що в м.Ужгород, пройшли навчання для цивільного населення на випадок надзвичайної ситуації під назвою: "Не панікуй, готуйся!"

До їх участі, окрім організаторів підрозділів нацполіції, ЗСУ та медиків, також долучилися і рятувальники.

Читайте також:
В Ужгороді перевірили стан захисних споруд та сирен на випадок надзвичайних ситуацій

Під час заходу працівники ДСНС у доступній формі розповідали громадянам як вберегтися від небезпечних ситуацій.  Зокрема фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення спільно з вибухотехніками ГУНП організували показ спеціального обладнання та спорядження, за допомогою якого здійснюють огляд та вилучення вибухонебезпечних предметів, а також зразки боєприпасів часів минулих війн, які найчастіше зустрічаються на території області. Проте основна увага відвідувачів акцентувалася на правилах поведінки громадян під час їхнього виявлення: алгоритм дій для залучення спеціальних служб та як уникнути нещасних випадків.

На другій локації представники аварійно-рятувального відділення та навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності знайомили громадян з рятувальною технікою, яка залучається до ліквідації різного роду надзвичайних подій та ситуацій, рятувальним обладнанням, засобами освітлення та гідравлічним інструментом. Окрім цього розповідали відвідувачам про правила поведінки в особливий період та період воєнного стану. Для цього також було підготовлено видавничо-друкарську продукцію на тему: "Увага всім!", "Тривожна валіза", "Захисні споруди" тощо.

Всі ці заходи були спрямовані на організацію навчання населення правилам поведінки при небезпеці та виникненні різного роду надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період. Для рятувальників дуже важливі ці заходи, адже їх дотримання сприятиме зменшенню ризиків травмування та загибелі людей під час виникнення небезпечних факторів.