Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Пісне меню: чотири дуже прості пісні страви з картоплі

15 листопада почнеться Різдвяний піст, який триватиме 40 днів. Це час, коли вірники дотримуються строгого посту та не вживають м’ясо, молоко, яйця та супутні продукти.

У нашій публікації ми подаємо прості пісні страви з картоплі, які можна приготувати вдома. Адже страви з картоплі є, очевидно, найпопулярнішими у період посту. Продукт простий, звичний для нас та і рецептів безліч.

Тушкована картопля у томатному соусі

Ця пісна страва готується дуже легко і має неабиякий смак. До того ж, такий рецепт урізноманітнить пісне меню під час Різдвяного посту.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 4 великі помідори;
  • 3 цибулі;
  • 1 столова ложка томатної пасти;
  • 5 столових ложок олії;
  • 1 чайна ложка паприки;
  • зелень;
  • сіль за смаком.
Тушкована картопля у томатному соусі

Рецепт тушкованої картоплі у томатному соусі:

  1. Почистьте та подрібніть цибулю. Потім підсмажте її до золотавої скоринки на олії.
  2. Далі додайте до цибулі томатну пасту. Очистьте від шкірки один помідор, поріжте його і теж додайте до цибульки.
  3. Смажте, помішуючи, аж поки рідина у сковорідці не випарується. Далі додайте паприку і добре перемішайте.
  4. Картоплю почистьте, наріжте кружечками, додайте в сковорідку до решти інгредієнтів і обсмажте. Коли картопля підрум’яниться, влийте трохи гарячої води, посоліть і тушкуйте до готовності.
  5. Перед тим, як знімати страву з плити, додайте подрібнену зелень, а також поріжте томати, які залишились, і додайте до страви. Протушкуйте ще 3-4 хвилини. Страву подавайте на стіл гарячою, так вона смакує найкраще.
Читайте також:
Коли починається Різдвяний піст 2024: як вплинув новий календар на дату

«Картопляний млинець»

Цю страву полюбляють готувати в Італії. Мова про такий собі «картопляний млинець» з часником.

Для приготування нам необхідно взяти (з розрахунку на порцію):

  • три більші картоплини,
  • два зубчики часнику,
  • пучок петрушки,
  • олію,
  • спеції.
«Картопляний пісний плинець»

Рецепт приготування:

  1. Спочатку у підсоленій воді відваріть картоплю в мундирі. Опісля її остудіть, зніміть шкірку та потопчіть виделкою.
  2. Влийте трохи олії в сковорідку і підсмажте рубаний часник. Це необхідно для того, щоб він віддав свій аромат. Опісля його вийміть.
  3. Подрібніть злегка петрушку, вкиньте її у розім’яту картоплю, посоліть і поперчіть. Потім з цього на сковорідці сформуйте такий собі млинець.
  4. Смажити потрібно на сильному вогні до золотистої скоринки з обох боків.
  5. Подавати потрібно відразу, поки скоринка не розм’якла.

Пісні картопляні котлети

Наші прості пісні страви з картоплі також включають дуже смачні котлети. Готувати їх ми будемо з:

  • близько 800 грамів картоплі,
  • 2-3 морквин,
  • борошна (4 столові ложки),
  • манної крупи (40 грамів),
  • 2 столових ложок олії.
Котлети картопляні

Рецепт пісних котлет:

  1. Більшу частину картоплі відваріть та зробіть з неї звичайне пюре.
  2. Буквально дві жмені картоплі натріть на крупній тертці разом із морквою.
  3. Змішайте це, додайте борошно і манку. Ще раз гарно вимішайте. Залиште на 15-20 хвилин постояти.
  4. Опісля тісто посоліть і додайте необхідних спецій та влийте 2 ложки олії. Ще раз гарно вимішайте.
  5. Далі все як і у звичайних котлет. Сформуйте їх та обсмажте з двох сторін. А щоб вони не прилипали до рук та мали золотистий колір, обваляйте їх злегка у муці.

Картопля по-селянськи

Ну і на завершення пропонуємо відеорецепт картоплі по-селянськи. Погодьтесь, це страва дуже проста, але неймовірно смачна.

З інгредієнтів нам потрібно:

  • 10 картоплин середніх розмірів,
  • олія — 3 ст. ложки,
  • сушені трави (до прикладу, орегано),
  • спеції.

Нижче можна побачити коротенький відеорецепт.

Картопля по-селянськи

Зазначимо, що раніше видання писало про те, які пісні страви готують на Святвечір.