Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

З томатами та сиром: рецепт смачного салату з баклажанів

Літо — сезон смачних овочевих салатів. Спробуйте поєднати хрумкі баклажани з сиром та томатами.

Рецепт салату з баклажанами опублікувала кулінарна блогерка ask_edith. Він підійде і як на щодень, і як частина святкової вечері.

Сир Брі та томати створюють ідеально ніжне поєднання. А баклажани та соус чилі надають страві пікантності.

Читайте також:
Ягоди та тісто філо: рецепт ідеального літнього пирога

Інгредієнти:

  • баклажан — 1 великий;
  • томати свіжі — 2 шт.;
  • каперси;
  • сир Брі;
  • улюблений мікс зелені;
  • кунжут;
  • кукурудзяний крохмаль 2 ст. л;
  • олія для смаження.

Для заправки потрібно: 2 ст. л солодкого соусу чилі, 2 ст. л оливкової олії, 1 ч. л гірчиці та 1 зубчик часнику.

Приготування:

  1. Баклажан нарізати кубиками, обваляти у крохмалі та відправити у фритюр, смажити до золотавої скоринки.
  2. Дістати та просушити — він буде хрумтіти наче картопля фрі.
  3. Нарізати соковиті томати, додати заправку до баклажанів і викласти шарами — баклажан, томати, каперси, сир брі.
  4. Зверху посипати кунжутом.
  5. Щоб баклажани залишались хрумкими якнайдовше, їх варто класти до салату у самому кінці та подати заправку окремо.
Як приготувати салат з баклажанів

Нагадаємо, раніше блогерка розповіла, як приготувати смачний фруктовий пиріг з тіста філо.