Чому пляшка олії має таку дивну горловину з прорізами: навіщо вона насправді
Пляшка олії має специфічну горловину з прорізами. Чимало людей впевнені, що це такий собі дозатор. Але ці прорізи мають й інше призначення.
Насправді ці прорізи потрібно для того, щоб олія з пляшки лилась рівномірно, доволі повільно та не розхлюпалась. У кулінарії це важливо з двох поглядів: інколи для приготування страви потрібно буквально трішки олії. Ці прорізи якраз дають змогу налити її повільно і тонкою цівкою.
Другий момент полягає в економії. Якби не було такої горловини, то існував би ризик одночасного виливання великої кількості рідини. Тобто, зріс би розхід олії, її доводилося б купувати частіше.
Також ніхто ж не застрахований від розхлюпування. А такі прорізи запобігають стрімкому витіканню рідини при наливанні.
Ще одна не така очевидна функція. Якщо наливати олію зі звичайної пляшки, то вона може неконтрольовано стікати з горловини. У народі за це кажуть — «підлизується», тобто стікає далі по пляшці, а не на самому її кінчику. Ці «пелюстки» допомагають утримувати залишки рідини під час наливання, зберігаючи горловину чистою.
Плюс, якщо пляшка впаде з відкритою кришкою — мінімізують втрати продукту.
Раніше видання розповідало, що не можна розігрівати у мікрохвильовці.