Що не можна розігрівати у мікрохвильовці: це може бути небезпечно
Мікрохвильовка є дуже зручною. Попри всю її універсальність, є продукти й речі, які краще тримати подалі від цієї техніки.
Розберімось, що саме не варто класти у мікрохвильову піч. І розпочнемо ми з першої заборони – яйця у шкаралупі. Під час нагрівання всередині яйця утворюється пар, який не має куди виходити. У результаті вийде гучний «бабах».
ВІДЕО ДНЯДруге варто пам’ятати, що металевий посуд — не для мікрохвильовки. Метал у мікрохвильовці працює як антена, що викликає іскри та навіть пожежу.
Звісно, що у списку є пластик і харчова плівка. Деякі контейнери при нагріванні виділяють шкідливі речовини, які потрапляють у їжу. Те саме стосується й харчової плівки. Краще використовувати посуд із позначкою «підходить для мікрохвильовки».
Тепер про їжу. Якщо ви вирішите підігріти гострий соус або перець, готуйтеся до сліз. Під час нагрівання виділяються пари, які можуть сильно подразнювати очі та дихальні шляхи.
РекламаНаступне — заморожені фрукти. Фрукти, особливо ягоди, під час розморожування у мікрохвильовці можуть втратити свою текстуру, смак і навіть «вибухнути». Краще дати їм розтанути природним шляхом або використовувати спеціальний режим розморожування.
Раніше видання розповідало, які банани не варто купувати та споживати.