Чому гречку називають «їжею бідних» та чи не перебільшують її користь
Читайте, чому американці та європейці не їдять гречку та чи справді вона така корисна, як це думає більшість українців.
У раціон майже кожного жителя України входить гречка. Цю крупу вирощують та додають у супи, роблять з неї каші чи просто варять її та їдять. Багато хто також харчується гречкою, коли хоче схуднути, адже вважається, що вона малокалорійна, але містить багато вітамінів.
Не у всіх країнах така думка про цю крупу. До прикладу, в Америці не всі знають про гречку, а знайти її у супермаркетах — ще те завдання. Її часто називають «їжею бідних», а чому так — далі в публікації.
Справа у тому, що ця культура невибаглива до клімату та ґрунту, тому здатна швидко проростати. Через це дехто недооцінює її властивості. Раніше в США та Європі гречку сіяли та використовували у якості корму для тварин. Таким чином збереглася думка, що це дешева їжа, яка не призначена для людей.
Навіть зараз європейці та американці вважають, що гречка на смак гірка і вона їм не подобається. А от багато українців навіть не знали цього факту про улюблену крупу. Переваги гречки в тому, що не треба придумовувати як та з чим її варити, адже достатньо тільки води та солі. Гречка швидко вариться і вже має свій смак, який багатьом подобається.
Під час Голодомору та після нього цю крупу дуже цінували, адже вона швидко росла і давала людям змогу насититися. Українці швидко звернули увагу на гречку та відтоді вона посіла вагоме місце у раціоні народу. Чи не перебільшують її користь? Ні, гречка справді здатна покращити метаболізм, містить клітковину й рослинний крохмаль, які здатні налагодити процеси травлення. Люди, у яких проблеми з кишківником, можуть і навіть мають їсти гречку.
Видання нагадує, як варити гречку та три поради, як покращити її смак.