Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чому гречку називають «їжею бідних» та чи не перебільшують її користь

Чому гречку називають «їжею бідних» та чи не перебільшують її користь

Читайте, чому американці та європейці не їдять гречку та чи справді вона така корисна, як це думає більшість українців.

У раціон майже кожного жителя України входить гречка. Цю крупу вирощують та додають у супи, роблять з неї каші чи просто варять її та їдять. Багато хто також харчується гречкою, коли хоче схуднути, адже вважається, що вона малокалорійна, але містить багато вітамінів.

Не у всіх країнах така думка про цю крупу. До прикладу, в Америці не всі знають про гречку, а знайти її у супермаркетах — ще те завдання. Її часто називають «їжею бідних», а чому так — далі в публікації.

Читайте також:
Що таке середземноморська дієта та чому її називають найкращою у світі

Справа у тому, що ця культура невибаглива до клімату та ґрунту, тому здатна швидко проростати. Через це дехто недооцінює її властивості. Раніше в США та Європі гречку сіяли та використовували у якості корму для тварин. Таким чином збереглася думка, що це дешева їжа, яка не призначена для людей.

Навіть зараз європейці та американці вважають, що гречка на смак гірка і вона їм не подобається. А от багато українців навіть не знали цього факту про улюблену крупу. Переваги гречки в тому, що не треба придумовувати як та з чим її варити, адже достатньо тільки води та солі. Гречка швидко вариться і вже має свій смак, який багатьом подобається.

Під час Голодомору та після нього цю крупу дуже цінували, адже вона швидко росла і давала людям змогу насититися. Українці швидко звернули увагу на гречку та відтоді вона посіла вагоме місце у раціоні народу. Чи не перебільшують її користь? Ні, гречка справді здатна покращити метаболізм, містить клітковину й рослинний крохмаль, які здатні налагодити процеси травлення. Люди, у яких проблеми з кишківником, можуть і навіть мають їсти гречку.

Видання нагадує, як варити гречку та три поради, як покращити її смак.