Їх часто купують українці: названо найнебезпечніші напівфабрикати
На полицях магазинів і супермаркетів часто можна побачити напівфабрикати. І вони користуються чималим попитом серед покупців, але експерти кажуть, що деякі з напівфабрикатів не варто споживати, бо це може мати серйозні наслідки для організму.
Експерти опублікували перелік напівфабрикатів, які краще не купувати і не вживати. До речі, часто ці продукти виглядають дуже апетитно, мають доволі довгий термін зберігання і легко готуються. Та попри це, вживати їх не радять.
Найбільш небезпечними напівфабрикатами є ті продукти, які містять шкідливі добавки, консерванти і проходять глибоку промислову обробку.
Йдеться про заморожені піци та пиріжки, які полюбляють і дорослі, і діти. Ці продукти мають чималу кількість трансжирів, цукру, підсилювачів смаків та штучних ароматизаторів. Тому не варто їх купувати. А якщо хочете з’їсти піцу чи пиріжки, то набагато краще буде приготувати їх вдома.
Небезпечними напівфабрикатами є також бульйони швидкого приготування і локшина. Вони містять консерванти, барвники та глутамат натрію, а регулярне вживання цих продуктів може нашкодити здоров’ю. Звісно, їсти бульйон корисно, але краще приготувати його вдома, тим паче, що готується він легко. А не купувати бульйони швидкого приготування.
Вживання шинки та ковбаси також краще обмежити, бо ці продукти містять нітрити та нітрати. А вони під час обробки перетворюються на потужні канцерогени, які шкодять людському організму.
Загалом медики радять вживати мінімум напівфабрикатів. Натомість замінювати їх свіжою їжею домашнього приготування. Так буде і смачніше, і корисніше.
Нагадаємо, шеф-кухар назвав небезпечну рибу, яку не варто купувати в магазині.