Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Покупців приваблює низька ціна: шеф-кухар назвав небезпечну рибу, яку не варто купувати в магазині

Покупців приваблює низька ціна: шеф-кухар назвав небезпечну рибу, яку не варто купувати в магазині

Покупців приваблює низька ціна: шеф-кухар назвав небезпечну рибу, яку не варто купувати в магазині

Риба багата на вітаміни, кальцій, цинк, селен, залізо, фосфор, та магній, тому її радять вживати хоча б 1-2 рази на тиждень. Але є і така риба, яку не варто купувати в магазині і споживати, бо це становить загрозу для здоров’я.

Шеф-кухарі називають цю рибу «рибою-сміттям», її вважають найбруднішою. А її справжня назва — тилапія. Зазвичай, вона дешева, у магазинах часто продають заморожене філе тилапії. Та попри низьку ціну її не радять купувати. Справа в тому, що кухарів неабияк насторожують методи вирощування цієї риби.

ВІДЕО ДНЯ

Шеф-кухар із США Вільям Айк наголошує на тому, що тилапію вирощують у дуже поганих умовах. А після вилову навіть не обробляють належним чином. Тому якість цієї риби дуже сумнівна і вона не вартує навіть тієї низької ціни, яку за неї просять продавці.

Тилапію називають найбруднішою рибою
Тилапію називають найбруднішою рибою
Реклама
Читайте також:
Найнебезпечніша їжа у світі щороку вбиває понад 200 людей

Він також попередив, що перш за все не варто купувати тилапію, яку вирощували у Китаї, бо там цю рибу нерідко годують фекаліями, аби зекономити на кормі. Тому є велика імовірність перенесення шкідливих бактерій, які згодом можуть спричинити різноманітні захворювання у людей, які її споживають. Крім того, її вирощують у так званих копанках і для того, аби побороти можливі інфекції тилапії нерідко застосовують заборонені пестициди й антибіотики.

Реклама

Водночас шеф-кухар із США Вільям Айк зазначив, що в деяких магазинах можливо знайти тилапію, яку виростили в екологічно чистих умовах. Щоправда тоді треба обирати рибу, привезену із Тайваню, Колумбії або Індонезії, адже методи вирощування тилапії в цих країнах значно безпечніші.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно