Покупців приваблює низька ціна: шеф-кухар назвав небезпечну рибу, яку не варто купувати в магазині

Риба багата на вітаміни, кальцій, цинк, селен, залізо, фосфор, та магній, тому її радять вживати хоча б 1-2 рази на тиждень. Але є і така риба, яку не варто купувати в магазині і споживати, бо це становить загрозу для здоров’я.
Шеф-кухарі називають цю рибу «рибою-сміттям», її вважають найбруднішою. А її справжня назва — тилапія. Зазвичай, вона дешева, у магазинах часто продають заморожене філе тилапії. Та попри низьку ціну її не радять купувати. Справа в тому, що кухарів неабияк насторожують методи вирощування цієї риби.
ВІДЕО ДНЯШеф-кухар із США Вільям Айк наголошує на тому, що тилапію вирощують у дуже поганих умовах. А після вилову навіть не обробляють належним чином. Тому якість цієї риби дуже сумнівна і вона не вартує навіть тієї низької ціни, яку за неї просять продавці.

Він також попередив, що перш за все не варто купувати тилапію, яку вирощували у Китаї, бо там цю рибу нерідко годують фекаліями, аби зекономити на кормі. Тому є велика імовірність перенесення шкідливих бактерій, які згодом можуть спричинити різноманітні захворювання у людей, які її споживають. Крім того, її вирощують у так званих копанках і для того, аби побороти можливі інфекції тилапії нерідко застосовують заборонені пестициди й антибіотики.
РекламаВодночас шеф-кухар із США Вільям Айк зазначив, що в деяких магазинах можливо знайти тилапію, яку виростили в екологічно чистих умовах. Щоправда тоді треба обирати рибу, привезену із Тайваню, Колумбії або Індонезії, адже методи вирощування тилапії в цих країнах значно безпечніші.