Чим корисний гранат та чому його треба їсти з кісточками
Інформація про корисні властивості граната, його вплив на організм та як треба їсти цей фрукт.
Гранат вважається королівським фруктом, який містить багато корисних для людського організму вітамінів. Хоч ціна на нього іноді «кусається», гранат варто вживати для підтримки здоров’я організму. До прикладу, сік з граната містить 15 видів амінокислот, 6 з яких, крім граната, можна знайти тільки в м’ясі.
Це особливо корисно знати тим, хто не їсть м’ясо. Також він покращує пам’ять та рекомендується до споживання людям похилого віку. Ще гранат знижує відчуття голоду — склянка гранатового соку на день може забезпечити здорове функціонування організму та надати відчуття ситості.
Тож саме у кісточках граната містяться олії, що відповідають за гормональний баланс в організмі. Тому жінкам і чоловікам рекомендується його їсти. Багато хто не любить цей фрукт через кісточки, але таким чином ви втрачаєте необхідні вітаміни. У такому разі можна обирати гранатовий сік.
Ще один маловідомий факт — гранат дезінфікує ротову порожнину. Дітям замість іншого соку можна давати гранатовий — це буде тільки на користь. Вітамін С у цьому фрукті зміцнює імунітет — гранат добре їсти при зміні пори року, коли активізуються різні хвороби. Уповільнення процесу старіння — ще один привід їсти гранат. Для шлунка цей фрукт також корисний, адже стимулює роботу шлунково-кишкового тракту.
Проте не всім можна їсти гранат. Якщо у вас є алергія на цей фрукт чи червоні фрукти, або гастрит чи виразка — краще обрати інші варіанти. А сік з граната краще робити вдома самому або придбати натуральний на ринку. Магазинні соки зазвичай продають із домішками, тому потрібного ефекту не буде.
Раніше видання повідомляло, овочі заважають схудненню.