Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чи безпечно вживати насіння льону сирим і яка від нього користь

Чи безпечно вживати насіння льону сирим і яка від нього користь

Інформація, як правильно вживати насіння льону та яку користь воно приносить.

Можливо, ще з дитинства ви чули від батьків, що для організму корисно вживати насіння льону. У той час бажання вживати такий «смаколик» не було. І це зрозуміло, адже саме насіння не приваблювало своїм виглядом і здавалося непридатним до вживання.

ВІДЕО ДНЯ

Вже у дорослому віці все частіше люди звертаються до натуральних продуктів та добавок. Одна з них — це і є те саме насіння льону. Однак тепер постає питання: «Як правильно його вживати та чи можна їсти сирим?». Відповіді на ці питання — далі в публікації.

Читайте також:
Дієтологи рекомендують новий метод схуднення: цей продукт стає популярним
Реклама

Чим корисний льон

Це насіння продається навіть в аптеках. Його основна користь полягає в наявності вітамінів групи B, E, K, C, а також мінералів. Його вживають навіть для схуднення, а ще — для шлунка та кишечника. Відвар лляного насіння має обволікаючі властивості та застосовується при гастриті.

Навіть у косметології з льону роблять олії, які додаються до масок, кремів та інших засобів. Воно корисне тим, що містить природні компоненти, які регенерують та відновлюють клітини. Також насіння льону перешкоджає процесам старіння.

Реклама

Як приймати насіння льону

На добу рекомендують вживати 2 столові ложки льону (24 г). Цього обсягу достатньо для отримання необхідних поживних речовин. Проте деякі дієтологи рекомендують вживати 40 г. Вам просто треба запити льон водою — це все.

Якщо вам неприємно вживати льон у цілому вигляді, то ви можете його змолоти. Так буде навіть краще, адже корисні речовини вивільняються та швидше засвоюються організмом. Ще льон перед вживанням можна залити окропом (на чайну ложку насіння — 50 мл окропу), залишити на 10–15 хвилин для набухання.

Окрім того, це насіння додають у випічку, смузі та інші страви. У хліб також можна додавати цей суперфуд. Зберігайте його закритим у темному місці, дотримуйтеся рекомендацій і слідкуйте за терміном придатності насіння льону, зазначеним на упаковці.

Реклама

Нагадуємо, чим корисний березовий сік та як його зібрати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно