У суботу в Ужгороді розпочнеться "Медовуха-Фест"
Уже на цих вихідних, 17-18 лютого, в Ужгороді відбудеться "Медовуха-Фест". Медову горілку (паленку), міцністю 70 градусів, виготовлятимуть упродовж двох днів у рамках майстер-класу під час уже традиційного "Медовуха-Фесту" в Ужгороді.
Можна буде відслідкувати весь процес "виробництва", з консультаціями і "розкриттям секретів" від фахівців, скуштувати і придбати напій. Ярмарок солодкого сонячного продукту розташується на набережній Незалежності.
Як повідомив голова Асоціації пасічників Закарпаття Володимир Лях, очікують близько 40 виключно закарпатських бджолярів, які представлять мед і широку палітру медопродуктів та виробів із них.
Теж уже традиційно на фестивалі буде "хедлайнером" один із готових хмільних медових напоїв. Зокрема, цього року – медовий бальзам – настояна на меді 28-30 градусна витяжка 9 цілющих трав нашого краю.
На "Медовуха-Фест" будуть реалізовувати свою продукцію також винороби, сировари, виробники сувенірів. Можна буде і скуштувати традиційні закарпатські страви, на сцені триватиме марафон виступів фольклорних самодіяльних та професійних колективів із усього Закарпаття.