Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Українська греко-католицька церква зробила важливе звернення до людей

Українська греко-католицька церква зробила важливе звернення до людей

Голова Української греко-католицької церкви звернувся з проханням відмовитися від встановлення у домівках з нагоди Нового року та свята Різдва Христового зрубаних живих ялинок. Таким чином, священнослужитель закликає зберегти дерева, які часто зрубують браконьєрським способом.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

"Уже третій рік поспіль в Україні проводиться безтермінова акція "Посади дерево миру", яку започаткувало Бюро УГКЦ із питань екології за підтримки Мінприроди. Її мета – привернути увагу громадськості до екологічних проблем, спричинених війною на Сході України, єднання в молитві за мир та об’єднання зусиль для збереження та примноження природної спадщини Творця. Крім того, ця ініціатива, яку на регіональному рівні координують єпархіальні та екзархальні референти Бюро УГКЦ з питань екології, є важливим інструментом нової євангелізації", – з таким проханням блаженніший Святослав звернувся до єпископів УГКЦ.

Водночас він підкреслює, за статистикою Мінприроди під час п’яти хвилин згаданої акції було висаджено сотні тисяч плодовитих і декоративних дерев.

"Одночасно щороку напередодні Нового року та Різдва Христового в Україні, навіть за найбільш скромною статистикою, зрубують понад мільйон хвойних дерев (з яких понад половину – браконьєрським способом). Значну частину з цих дерев, на жаль, можна побачити в різдвяний час у наших храмах", – констатує очільник УГКЦ.

Читайте також:
В області встановили першу новорічну ялинку

Відтак, як альтернативу він пропонує поблизу церков і шкіл висаджувати живі хвойні дерева.

"Бюро УГКЦ з питань екології просить благословити та підтримати на загальноцерковному, єпархіальному, деканальному та парафіяльному рівнях цю ініціативу щодо висадження біля наших храмів хвойних дерев – символу миру з Богом Творцем і всім Його створінням. Мінприроди є готовим підтримати здійснення цієї ініціативи в рамках подальшого розвитку Всеукраїнської безтермінової екологічної акції "Посади дерево миру", надаючи саджанці відповідних хвойних дерев, які Бюро УГКЦ з питань екології буде пропонувати душпастирям для висадки біля храмів. Така акція плекає нову християнську та суспільну культуру екологічної відповідальності щодо збереження та примноження природної спадщини", – підсумовує Святослав.