Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпаття має подати до Мінрегіону пропозиції щодо розвитку гірських територій

Закарпаття має подати до Мінрегіону пропозиції щодо розвитку гірських територій

Експерти Ресурсного центру пропонують ОДА спільно з місцевим самоврядуванням напрацювати проекти розвитку гірських територій до 10 вересня.

До 10 вересня 2019 року Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська та Чернівецька обласні державні адміністрації мають підготувати і подати до Мінрегіону пропозиції по проектах, які планують реалізувати в рамках Держпрограми розвитку регіону Українських Карпат на 2020-2022 роки.

Про це повідомив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

«У липні-серпні ми провели в цих областях круглі столи, де обговорили перспективи розвитку гірських територій Українських Карпат та напрацювали попередні пропозиції до проекту Державної програми розвитку регіону Українських Карпат на 2020-2022 роки. Тепер ми чекаємо від облдержадміністрацій остаточних проектних пропозицій», – сказав В’ячеслав Негода.

Читайте також:
Урядовий проект передбачає на Закарпатті 40 ОТГ з урахуванням існуючих, перспективний план – 54

Відповідного листа Мінрегіон вже відправив на ОДА разом  з формою проектної пропозиції до заходів зазначеної Програми.

Експерти Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку УАРОР пропонують органам місцевого самоврядування долучитися до цієї діяльності та разом з ОДА  напрацювати відповідні проектні пропозиції до проекту Державної програми.  А також переконані, що така діяльність сприятиме підготовці якісних проектів розвитку гірських територій українських Карпат. Крім цього, на порталі Ресурсного центру діє Форум у якому можливо обговорити шляхи розвитку гірських територій українських Карпат.

Круглі столи з обговорення перспектив розвитку гірських територій українських Карпат відбулися в регіонах за підтримки проекту «Сталий розвиток Українських Карпат», що впроваджує Українська асоціація районних та обласних рад в рамках діяльності Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку у партнерстві з Посольством Республіки Польща та Мінрегіоном. Проект фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках програми польської співпраці в цілях розвитку.