Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вся Україна дізналася про закарпатське село, в якому виготовляють ароматні приправи

Вся Україна дізналася про закарпатське село, в якому виготовляють ароматні приправи

Фото: Сергій Гудак

На Ужгородщині в селі Велика Добронь у розпалі сезон приготування паприки. Цю ароматну і корисну приправу роблять тут з дозрілого червоного перцю –солодкого й гіркого. Вирощують його селяни гектарами, перець росте майже на кожному городі.

Його збирають і сушать на сонці, будинки в селі обвішані мішками з червоним перцем, як гірляндами. Червоний перець спеціального сорту називають добронськими, як село. Він солодкий на смак, дуже м’ясистий і якнайкраще підходить для виготовлення ароматної приправи – паприки.

Читайте також:
Села з перчинкою: як на Закарпатті виготовляють паприку

Урожай цьогоріч менший, ніж минулого року, далася взнаки літня спека. Але перець ще більш ароматний. Докладніше – у сюжеті "ICTV".