Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В ЄС є сумніви щодо фінансової допомоги Українi, якщо вона не переслідує Коломойського

В ЄС є сумніви щодо фінансової допомоги Українi, якщо вона не переслідує Коломойського

В Євросоюзі доводиться чути сумніви у потребі фінансової допомоги України через брак зусиль Києва щодо розслідування виведення коштів з Приватбанку.

Про це директор зовнішньополітичної служби ЄС Люк Девінь, відповідальний за Східне партнерство, заявив на Форумі асоціацій у Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Варто зауважити, що дипломат жодного разу не вжив прізвище "Коломойський", але його претензії стосувалися виведення коштів за часів, коли Приватбанком володів олігарх Ігор Коломойський.

Читайте також:
У системі "ПриватБанку" стався збій. Закарпатці скаржаться на роботу терміналів

Девінь підкреслив, що є одна сфера, де державам Східного партнерства, включаючи Україну, бракує успіху – це верховенство права, при цьому вина за це лежить саме на державах-партнерах, а не на ЄС.

"Не ми маємо переслідувати тих, хто здійснює банківське шахрайство. Де ті, хто вкрав $5,5 млрд з Приватбанку? Чи вони в тюрмі, чи ведеться їх переслідування? Ні.

Ці невдачі є визначальними для самого ЄС, але також через це страждають ваші люди", - заявив дипломат.

Читайте також:
"Приватбанк" підозрює екс-власників у відмиванні 470 мільярдів доларів

За його словами, відсутність належного розслідування та покарання винних у виведенні коштів з Приватбанку підриває єдність у ЄС щодо допомоги Україні.

"Якщо ми програємо у питанні верховенства права, то ми підіграємо тим, хто каже: нащо і маємо допомагати Україні, якщо вони не переслідують тих, хто вкрав гроші у власній державі? І це справедливе запитання", - підкреслив він.

Як відомо, колишнє керівництво НБУ звинувачувало попередніх акціонерів та керівників Приватбанку, які контролювали установу до націоналізації, у виведенні банку $5,5. Кінцевими власниками банку до кінця 2016 року, як вважається, були Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.