Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Приватбанк" підозрює екс-власників у відмиванні 470 мільярдів доларів

"Приватбанк" підозрює екс-власників у відмиванні 470 мільярдів доларів

У позові "Приватбанку" проти колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова до США, банк звинувачує олігархів у відмиванні 470 мільярдів доларів через кіпрські компанії.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у позові "Приватбанку" проти його колишніх власників у суд штату Делавер, повідомляє Громадське. У разі, якщо юристи Приватбанку доведуть цю суму у суді, це буде найбільший у світовій історії кейс із відмивання грошей однією групою осіб.

Так, відповідно до позову, загальна сума наданих "Приватбанком" кредитів кіпрським компаніям у 2006-2016 роках, за допомогою яких власники банку відмивали кошти, становить 470 мільярдів доларів (сторінка 78 звіту, текст якого опублікувала аналітична компанія Atlantic Council).

Реклама
Читайте також:
У системі "ПриватБанку" стався збій. Закарпатці скаржаться на роботу терміналів

Повідомляється, що схема відмивання коштів через "Приватбанк" була дуже простою: гроші з банку переводилися до його дочірнього банку на Кіпрі. Звідти — юридичним компаніям, які надалі ці кошти інвестували у купівлю нерухомості та низки компаній у США.

Реклама

Зокрема, відповідно до позову, колишні власники банку стали найбільшими власниками нерухомості у місті Клівленд, штат Огайо.

Також Коломойський та Боголюбов, за посередництва своїх американських компаній, придбали у США низку металургійних заводів, розташованих у різних штатах. "Приватбанк" у позові звинувачує своїх колишніх власників у привласненні "мільярдів доларів у Приватбанку та відмиванні мільйонів доларів у США".

Водночас сам Коломойський, як повідомлялося раніше, знову планує стати співвласником "Приватбанку", або ж повернути частину грошей, які були вкладені їм на момент націоналізації банку.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно