Словаччина послаблює карантин: кому дозволять працювати
Уряд Словаччини розробив чотирьохетапний план із послаблення карантинних заходів, введених через епідемію коронавірусу. З середи, 22 квітня, почнуть відкриватися всі магазини та заклади з торговою площею до 300 квадратних метрів. Ресторани і паби також повинні бути відкриті.
Також буде дозволено відкрити ринки просто неба, автомобільні ринки і місця для спортивних тренувань. Хостели зможуть відкриватися, але тільки для тривалого проживання, а не для відпочинку і без ресторанів. План ослаблення карантинних заходів повинен бути затверджений Центральним кризовим штабом Словаччини.
Наступні етапи передбачають відкриття місць для короткотермінового проживання, туристичних визначних пам’яток на відкритому повітрі, послуги таксі, а також більших магазинів і бібліотек, і, нарешті, громадські та культурні заходи.
Ці етапи можуть бути введені з двотижневими інтервалами, але також і пізніше. Заходи гігієни, такі як носіння масок, дистанціювання, дезінфекція рук і обмежена кількість людей у магазинах, залишаються чинними.
У Словаччині станом на ранок вівторка підтверджено 1199 випадків захворювання на коронавірус, померли 14 людей.