Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На хабарі в 120 тисяч доларів затримали одіозного мукачівця

На хабарі в 120 тисяч доларів затримали одіозного мукачівця

НАБУ затримало на хабарі в 120 тисяч доларів посередника – мукачівця Сергія Саміляка за оформлення дозволу на будівництво для ЖК "Терракота", який будують компанії депутата ОПЗЖ Ісаєнко та тестя Насірова Глімбовського у Києві. Про це розповів журналіст Юрій Бутусов. Далі подаємо авторський текст журналіста.

ВІДЕО ДНЯ

"НАБУ затримало хабарника на спробі підкупу голови Державної інспекції з архітектури та містобудівництва Сергія Кривоноса. Кривонос сам повідомив детективам про спробу дати йому хабаря за введення в експлуатацію житлового комплексу "Терракота" у Дарницькому районі Київа, і затримання відбулось дуже швидко.

На хабарі в 120 тисяч доларів затримали одіозного мукачівця – 01
Реклама

"Терракота" – це проект двох компаній. "Перфект-груп", яку контролює народний депутат проросійської партії Опозиційна платформа за життя Дмитро Ісаєнко, та компанії Альтіс-девелопменгт, яку контролює Олександр Глімбовський, відомий як тесть колишнього голови Державної фіскальної служби. Насіров теж клієнт НАБУ, і саме Глімбовський вніс заставу за нього у 100 мільонів гривень.

Читайте також:
На Закарпатті затримано слідчого, що вимагав хабар у розмірі 200 доларів США
Реклама

Дуже цікаво, хто виявився посередником, це якась анекдотична історія. Дати хабар голові ДІАМ доручили... діячу з Мукачева Сергію Саміляку. Сергій Саміляк знаний як голова благодійного фонду Сергія Саміляка "З добром до людей і дітей" та ГО "Соцал-демократичний Конгрес християн України", який був відомий участю у багатьох закарпатських розбірках та скандалах між місцевими політиками.

На хабарі в 120 тисяч доларів затримали одіозного мукачівця – 02

У серпні 2019 року Саміляку хтось спалив машину у Мукачеві. Просто неймовірно, що комусь з власників "Терракоти" здалося, ніби цій людині варто довірити підкуп голови ДІАМ та передачу цілих 120 тисяч доларів. Цікаво, чи здасть тепер Саміляк, хто саме з забудовників "Терракоти" дав йому таке корупційне завдання. Невже пан Глімбовський чи пан Ісаєнко настільки здатні ризикувати усіма іншими своїми об’єктами, щоб такою дорогою ціною вирішувати свої бізнес-питання?

Реклама
На хабарі в 120 тисяч доларів затримали одіозного мукачівця – 03

Тут є чим пишатися. Все ж таки завдяки НАБУ, САП, ВАКС змінилась боротьба з корупцією в Україні. Мультимійлонери засилають з хабарем до чиновника якусь випадкову особу, яка в цій ситуації виглядає просто анекдотично. Тепер не в ресторані, у комфорті, а доводиться навіть так, щоб передати 120 тисяч баксів викликають відчайдушного дядька з Мукачева, який підпалу машин не лякається.

На хабарі в 120 тисяч доларів затримали одіозного мукачівця – 04

І керівник ДІАМ не бере гроші, а повідомляє НАБУ. І НАБУ бере усі необхідні санкції в прокуратурі і справу ніхто не зливає. Тепер важливе питання до слідства – чи зможуть все ж таки встановити замовника? Чи вдасться розкрутити Саміляка на дачу показів? Хто саме з забудовників "Терракоти" відзначився такою злочинною ініціативою? Втім, усі обставини цієї історії ми почуємо на засіданні суду, будемо слідкувати за процесом", – написав Юрій Бутусов.

Зазначимо, що раніше в одному із спортзалів Мукачева Сергій Саміляк накинувся на відвідувача із кувалдою в руках. Є відео.

Додамо, що Саміляк Сергій Валерійович був помічником депутата 4 скликання Ярослава Федорчука (Блок Юлії Тимошенко) та депутата 6 і 7 скликання Володимира Олійника (Партія регіонів).

Нагадаємо, закарпатський кримінальний авторитет погрожував вбити директора підприємства.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно