Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Членам міжрегіонального наркоугруповання обрали запобіжні заходи

Членам міжрегіонального наркоугруповання обрали запобіжні заходи
ВІДЕО ДНЯ

Нещодавно повідомлялося про затримання співробітниками Головного управління Нацполіції в Закарпатській області та оперативниками Управління стратегічних розслідувань учасників злочинного угруповання, які обладнали на території Ужгородського району нарколабораторію та налагодили схему збуту наркотиків у 10 областях України.

Нагадаємо, що організаторами злочинної організації є четверо осіб з центральних регіонів держави. До незаконної діяльності вони також залучили осіб, які займалися виготовленням наркотиків, виконували функції ділків та дилерів, а також фінансистів.

Реклама

Для розповсюдження наркотичних речовин зловмисники використовували закриті канали у соцмережах, а безпосередню передачу клієнтам здійснювали шляхом так званих закладок.

Читайте також:
Житель Чинадієва розповсюджував наркотики у Мукачівському районі
Реклама

Спецоперацію із затримання зловмисників проводили у кількох регіонах України, за силової підтримки бійців КОРД та Роти поліції особливого призначення.

Загалом під час численних обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів наркотовару на суму орієнтовно 45 мільйонів гривень.

Слідчі закарпатської поліції, за процесуального керівництва Ужгородської окружної та Закарпатської обласної прокуратури, повідомили фігурантам про підозру.

Реклама
Членам міжрегіонального наркоугруповання обрали запобіжні заходи – 03

В залежності від участі та ролі у незаконній діяльності, їхні дії кваліфіковано за різними статтями Кримінального кодексу України: ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній); 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів); 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Окрім цього, суд вже розглянув клопотання сторони обвинувачення щодо запобіжного заходу затриманим та задовільнив його в повному обсязі: 13 підозрюваних осіб взято під варту без можливості внесення грошової застави.

Тепер слідчі готують всі необхідні матеріали для формування обвинувального акту та скерування його з матеріалами кримінального провадження для судового розгляду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно