Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Резонансне викриття на Закарпатті: затримані могли заробляти щомісяця десятки тисяч доларів на протиправній діяльності

Резонансне викриття на Закарпатті: затримані могли заробляти щомісяця десятки тисяч доларів на протиправній діяльності

Резонансне викриття на Закарпатті: затримані могли заробляти щомісяця десятки тисяч доларів на протиправній діяльності

На Закарпатті поліцейські затримали організатора масштабного виробництва підробних документів.

ВІДЕО ДНЯ

В ході реалізації оперативної інформації співробітники відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області припинили незаконну діяльність ужгородця, який організував в регіоні "бізнес" із виготовлення фальшивих документів, – зазначає відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Слідством встановлено, що для здійснення такої злочинної діяльності 35-річний ужгородець винайняв офісне приміщення. Обладнавши його необхідною дороговартісною технікою, фігурант виготовляв підроблені документи з фіктивними печатками державних освітніх, медичних та інших установ. Зокрема виготовлялися документи про освіту, ID-картки, водійські, пенсійні посвідчення тощо.

Реклама
Читайте також:
За збут нелегальної зброї перед судом постане раніше судимий ужгородець

Поліцейські провели обшук в офісі зловмисника – і вилучили ряд доказів, що свідчать про масштабне виробництво вказаних фіктивних документів.

Реклама

Серед вилученого: дороговартісний лазерний пристрій для друку документів, електронний зчитувач, 13 принтерів, системні блоки, пристрій для вирізання, пристрої та плівки для гравіювання, ламінування та голограм, а також близько 30 водійських посвідчень, дипломи, свідоцтва про реєстрацію, близько сотні бланків, відтиски печаток, пенсійне посвідчення з явними ознаками підробки.

Крім того, вилучено чорнові записи, які дають змогу визначити, що своєю протиправною діяльністю чоловік заробляв десятки тисяч доларів США щомісяця.

Резонансне викриття на Закарпатті: затримані могли заробляти щомісяця десятки тисяч доларів на протиправній діяльності – 01
Реклама
Резонансне викриття на Закарпатті: затримані могли заробляти щомісяця десятки тисяч доларів на протиправній діяльності – 02
Резонансне викриття на Закарпатті: затримані могли заробляти щомісяця десятки тисяч доларів на протиправній діяльності – 03

Ужгородця затримали в порядку статті 208 КПК України. Слідчі Ужгородського районного управління поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури, повідомили йому про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Наразі слідчі готують всі необхідні матеріали для формування обвинувального акту та скерування його з матеріалами кримінального провадження для судового розгляду. Підозрюваному загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно