Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Міністр оборони доручив компетентним органам зайнятись Мукачівським аеродромом (ФОТО)

Міністр оборони доручив компетентним органам зайнятись Мукачівським аеродромом (ФОТО)

Міністр оборони доручив компетентним органам зайнятись Мукачівським аеродромом (ФОТО)
Минулого тижня на Закарпатті проходили масштабні військові навчання. Дуже тішить, що українське військо працює над підтриманням обороноздатності, адже по суті відновлювати її доводиться буквально з...

Минулого тижня на Закарпатті проходили масштабні військові навчання. Дуже тішить, що українське військо працює над підтриманням обороноздатності, адже по суті відновлювати її доводиться буквально з руїни. І провина в цьому лежить не лише на військових. Місцеві шахраї значною мірою докладалися до розвалу армії у всіх регіонах, намагаючись поцупити те, що «погано лежить».

ВІДЕО ДНЯ

Не обминула ця доля й військове майно в нашому краї. І ніхто не здивується, що в авангарді крадіжок армійського майна – міська й районна влади Мукачева.

Черговим підтвердженням цьому став візит в Закарпаття міністра оборони України Дмитра Саламатіна. Окрім безпосередньо військових навчань Дмитро Альбертович відвідав і колись славнозвісний Мукачівський військовий аеродром. Міністр був вкрай обурений тим, в якому стані знаходиться летовище, котре саме по собі було раніше і могло би бути надалі надзвичайно важливим стратегічним об’єктом оборони всієї країни. Масштаби розкрадання державного майна просто вражають. Де-факто все, що було на аеродромі на даний момент відчужено по відверто демпінгових цінах.

Реклама

Головне, що кинулося в очі – злітної смуги більше не існує. Бетонні плити, з яких складалася ця смуга демонтовані і продані в приватні руки. Якщо до цього наявність твердого покриття ще дозволяла вести мову про потенційне відродження об’єкту (хоч для військових потреб, хоч в якості цивільного аеродрому), то тепер ця основна цінність зруйнована остаточно.

Важливо відмітити, що колишнє покриття злітної смуги – зовсім не рядові бетонні плити, котрі здатен штампувати будь-який завод залізобетонних конструкцій. Це вироби марки ПАГ-14 (6,0 х 2,0 х0,14 м.), класс морозостійкості F200. Саме це давало можливість приймати на летовищі не лише сучасні винищувачі МиГ-27 та МиГ-29 (вони були в розпорядженні 92-го винищувально-авіаційного полку, що базувався в Мукачеві), але й аеробуси классу Ил-62, Ил-76, Ту-204, Боінг-737.

Реклама

Проте кого з мукачівського клану могли турбувати стратегічні інтереси держави, коли з’явилася можливість швиденько і тихенько набити жеби зеленими папірціми за рахунок того, що свого часу звели інші?

Отже, плити продано, причому за дуже заниженою вартістю, і наразі фірмами, що мають безпосередній стосунок до клану перепродаються за ціною в 5-6 разів вищою за ціну придбання. Отакий вигідний «гешефт по-барвівськи». Неважко уявити, скільки коштів втратила на цій оборудці громада міста.

Частина плит, до речі, ще знаходиться на території летовища. Відтак міністр оборони України дав доручення компетентним органам провести розслідування, щоб з’ясувати, яким чином стратегічний об’єкт, важливий для всієї держави, потрапив у комунальну власність Мукачева, а відтак став об’єктом дерибану.

Реклама

Також, щоб здійснити необхідні дії для перешкоджання повній руйнації летовища, Д.Саламатін віддав розпорядження встановити тут цілодобову військову охорону – щоб блоки, котрі лишилися, не поцупили до з’ясування всієї обставин незаконного відчуження.

Варто також провести розслідування по подальшій долі виручених на розкраданні військового майна грошей. Адже є інформація, що кошти (а вартість оборудки складає 7 мільйонів гривень) були спрямовані на закупівлю бруківки… в іншій фірмі, що належить Балогам. Тобто маємо класичне відмивання грошей. Той самий злочин, за котрий вже відсидів немалий термін Павло Лазаренко. Але чи будуть покарані винні цього разу?

Міністр оборони доручив компетентним органам зайнятись Мукачівським аеродромом (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно