Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Суд зобов’язав підрядника повернути Ужгородській міській раді майже 700 тисяч гривень

Суд зобов’язав підрядника повернути Ужгородській міській раді майже 700 тисяч гривень

Суд зобов’язав підрядника повернути Ужгородській міській раді майже 700 тисяч гривень

Днями Львівський апеляційний господарський суд поставив остаточну крапку у тривалій справі щодо договору підряду, предметом якого є реконструкція мережі зовнішнього освітлення в Ужгороді. Загальна вартість робіт складала більше 2,3 мільйонів гривень.

ВІДЕО ДНЯ

За умовами договору, до початку виконання робіт Департамент міського господарства перераховував підряднику аванс у розмірі 30% від договірної вартості робіт у сумі 699 087,64 грн, який зобов’язаний був використати одержаний аванс на придбання та постачання необхідних для виконання робіт матеріалів, – зазначає Ужгородська міська рада.

28 серпня 2014 року кошти підряднику перерахували, однак станом на 16 березня 2015 року роботи не розпочалися, аванс не повернули. Тому прокурор міста Ужгорода з метою захисту інтересів держави в особі Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради звернувся з позовом про стягнення з підрядника на користь Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради суми 669 087,64 грн. авансового платежу у зв’язку з невиконанням умов договору підряду.

Реклама

Неможливість виконання робіт підрядник мотивував тим, що авансові кошти надійшли на рахунок банку, який був визнаний неплатоспроможним, і він не мав змоги ними розпорядитися.

У зв’язку з неоднозначністю законодавства та судової практики, що регулює правовідносини з діяльністю неплатоспроможних банківських установ, справа тривалий час розглядалася як господарським судом Закарпатської області, так і Львівським апеляційним господарським судом.

Реклама

Завдяки зусиллям працівників прокуратури Закарпатської області та юридичної служби Департаменту міського господарства вдалося переконати суд, який взяв до уваги доводи Департаменту міської ради Ужгорода та прокуратури як у першій, так і в апеляційній інстанції.

Судами було встановлено, що підрядник не приступив до використання перерахованого йому авансу та виконання договору підряду щодо придбання необхідних матеріалів для виконання взятих на себе зобов’язань. При цьому судові інстанції відхилили заперечення товариства щодо стягнення спірної суми з банківської установи, оскільки авансовий платіж був перерахований підряднику відповідно до його умов на вказаний ним рахунок у визначеному ним банку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно