Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Стрілянина у центрі Ужгорода: Іван Волошин підстрелив активіста

Стрілянина у центрі Ужгорода: Іван Волошин підстрелив активіста
18 травня неподалік приміщення "Корони" у центрі Ужгорода стався напад на активіста Євгена Рахімова. За словами потерпілого, ужгородський політик Іван Волошин стріляв у нього та депутата Романа Богуславського.

18 травня неподалік приміщення "Корони" у центрі Ужгорода стався напад на активіста Євгена Рахімова. За словами потерпілого, ужгородський політик Іван Волошин стріляв у нього та депутата Романа Богуславського.

ВІДЕО ДНЯ

Повідомлення про інцидент із застосуванням зброї надійшло до правоохоронців близько 16:30. На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група.

Як з’ясувалося, інцидент виник біля архітектурної пам’ятки «Корона», де зараз тривають ремонтні роботи. Депутат Ужгородської міської ради під час сварки поранив помічника іншого депутата, – інформує відділ комунікації ГУ Національної поліції у Закарпатській області.

Реклама

"Усі особи учасників інциденту встановлені. Зброя, з якої здійснювалися постріли – травматичний пістолет – офіційно зареєстрована", – стверджують правоохоронці.

За даним фактом розпочате кримінальне провадження за ст.296. ч.4 ККУ. Обставини інциденту з’ясовують слідчі.

Реклама

Як зазначив керівник Ужгородської місцевої прокуратури Дмитро Кириленко СВ Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області, санкція вказаної статті 296 ч.4 кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) передбачає покарання позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

"Ми зайшли на територію цього об’єкта ("Корони" – ред.), щоб дізнатись про дозвільні документацію щодо руйнування цієї будівлі. На що Іван Волошин почав бійку, витягнув пістолет і влучив в ногу", – так інцидент прокоментував постраждалий Євген Рахімов.

У свою чергу Іван Волошин пояснює мотив свого вчинку тим, що активіст Рахімов був з ножем, а депутат Богуславський побив прораба.

Реклама

"В нахабній формі вони почали чіплятися до працівників та до прораба перешкоджаючи їм працювати. На це все до них підійшов старший прораб з проханням вийти за межі приватної території, на що почув нецензурну лайку та погрози від Богуславського і Рахімова, прораб передав мені (я був в іншому кінці будови про ситуацію), що його «дьоргають за руки» та погрожують, я невідкладно пішов в той бік (зі мною також пішов водій екскаватора, з яким я обговорював робочі моменти). В момент підходу до цих «героїв», я побачив що депутат Богуславський... наніс удар прорабу в щелепу, в них зав’язалась бійка", – стверджує Волошин.

"Коли ми з трактористом підбігли до них, раніше судимий Рахімов витягнув з кишені ніж і почав швидкий рух в наш бік, я оголив офіційно зареєстровану зброю, зробив попереджувальний вистріл у повіря, але з огляду на те, що той злочинець продовжував рухатися на нас зробив кілька постріл по ногах. Також я сказав своєму помічнику викликати поліцію та оперативну групу. Прораб та кілька робочих затримали Богуславського, а Рахімов втік залишивши свого поддєльніка на території. Ми дочекались правоохоронців, передали їм того героя, та повідомили про всі обставини. По факту даної ситуації, за нашим повідомленням наразі порушено кримінальне провадження, яке я маю намір довести до логічного завершення внаслідок якого злочинці мають бути покарані", – додав політик.

Варто відзначити, що на прес-конференції депутат Ужгородської міської ради Роман Богуславський та його помічник Євген Рахімов заявили, що під час інциденту біля комплексу «Корона» у самому центрі Ужгорода не використовували холодної зброї. 

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно