Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Резонансне викриття: на Закарпатті функціонував офіс, у якому в людей видурювали чималі гроші

Резонансне викриття: на Закарпатті функціонував офіс, у якому в людей видурювали чималі гроші

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з слідчими Франківського відділу поліції та за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 викрили функціонування мережі офісів, розташованих у Львівській, Вінницькій, Житомирській, Закарпатський, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, у яких під виглядом придбання автотранспорту в кредит зловмисники видурювали кошти громадян.

ВІДЕО ДНЯ

Працівники офісів розміщували на інтернет-сайтах рекламні оголошення з пропозицією придбати в кредит автомобілі за цінами суттєво нижчими, ніж ринкові. Клієнти звертались за вказаними в оголошеннях адресами, де їм пропонували на вибір автомашини у широкому ціновому діапазоні, зокрема Рено, Кіа, Сітроен, Сузукі, Лада та інші, з можливістю вибору комплектацій.

Резонансне викриття: на Закарпатті функціонував офіс, у якому в людей видурювали чималі гроші – 01
Реклама

Після того як клієнт підбирав автомобіль, менеджери укладали нібито попередній договір купівлі-продажу з умовою переказу на рахунок суб’єкта господарювання коштів – 10% передоплати від вартості покупки. При цьому клієнтів запевняли, що автомобіль вони отримають протягом 3-4 робочих днів, а також буде проведена його передпродажна підготовка та комп’ютерна діагностика.

Нічого не підозрюючи, люди перераховували від 30 до 100 тисяч гривень на вказаний менеджерами банківський рахунок. Коли ж в обумовлені терміни вони не отримували обіцяних автомобілів і звертались в офіси, працівники вигадували різноманітні обставини та причини затримки. Далі, для уникнення конфліктів із ошуканими клієнтами, зловмисники орендували нові приміщення і змінювали місця розташування офісів.

Реклама

Як встановили правоохоронці, з метою отримання коштів у шахрайський спосіб псевдопродавці автомобілів створили низку суб’єктів господарювання, не маючи на меті здійснювати підприємницьку діяльність.

Читайте також:
Нова шахрайська схема: двоє жителів Мукачівщини стали жертвами аферистів

Задокументовано залучення мережею підконтрольних суб’єктів господарювання в семи областях держави коштів у більш як 150 громадян на загальну суму понад сім мільйонів гривень. При цьому за весь час діяльності шахрайської мережі жоден клієнт не отримав обіцяного автомобіля, – зазначили у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

Реклама

Правоохоронці Львівщини провели санкціоновані обшуки та припинили незаконну діяльність мережі офісів та головного представництва у Києві, під час яких вилучили більше п’ятдесяти печаток різних суб’єктів господарювання, штампи, договори, документи бухгалтерського та податкового обліку, рекламні оголошення, каталоги та інші речові докази злочинної діяльності.

Резонансне викриття: на Закарпатті функціонував офіс, у якому в людей видурювали чималі гроші – 02

44-річному організатору злочинної схеми та двом його спільникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Зловмисникам загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно