Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Підозрюваного в організації вибуху в приміщенні товариства угорської культури в Ужгороді ще 60 днів триматимуть під вартою

Підозрюваного в організації вибуху в приміщенні товариства угорської культури в Ужгороді ще 60 днів триматимуть під вартою

Підозрюваного в організації вибуху в приміщенні товариства угорської культури в Ужгороді ще 60 днів триматимуть під вартою

За клопотанням прокуратури, на 60 діб продовжено строк тримання під вартою обвинуваченому в організації підриву будівлі «Товариства угорської культури Закарпаття»

ВІДЕО ДНЯ

14 березня 2019 року колегією суддів Ужгородського міськрайонного суду задоволено клопотання процесуального прокурора про продовження строку тримання під вартою на 60 діб, без можливості внесення застави обвинуваченому в організації підриву будівлі «Товариства угорської культури Закарпаття», – інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Читайте також:
Відома мета підпалу офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді
Реклама

У цьому в ж судовому засіданні прокурором оголошено обвинувальний акт, а в подальшому, клопотанням прокурора, судом визначено обсяг доказів, що підлягають дослідженню та порядок їх дослідження.

Йдеться про випадок, який стався 27 лютого 2018 року в м. Ужгород на Православній набережній. Зокрема, в ході слідства встановлено, що близько 3 год. ночі, здетонував саморобний вибуховий пристрій, який попередньо встановив один із злочинців. У результаті вибуху, пошкоджено вікна та фасад будівлі та повністю знищено майно в офісі. Жодна особа не постраждала.

Реклама

В організації даного злочину обвинувачується мешканець Черкащини, який з березня 2018 р. перебував у міжнародному розшуку та був затриманий у серпні того ж року, на Дніпропетровщині, оперативними працівниками СБУ.

Читайте також:
Вибух в Ужгороді: відоме ім’я ймовірного замовника підпалу "Товариства угорської культури"

Нагадаємо, дії обвинуваченого кваліфіковані за рядом статей: ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст.14 та ст. 113 (організація та готування до диверсії), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 263 (організація придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу), ч. 2 ст.28 та ч. 2 ст. 194 (організація умисного пошкодження майна вчинення групою осіб), ч. 5 ст. 27 та ч. 1 ст. 358 (пособництво в підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується установою, і який надає права), ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

Реклама

Також, триває судовий розгляд справи стосовно двох нападників (виконавців) на «Товариство угорської культури Закарпаття".

Читайте також:
В Ужгороді взято під варту організатора підриву «Товариства угорської культури Закарпаття»

Їх дії кваліфіковані, як підготовка до диверсії (ст. 14, ст. 113 КК України), теракт (ч. 2 ст. 258 КК України), придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) та умисне пошкодження майна, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 194 КК України).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно