Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • У Мукачеві діти жебракували, а батьки знаходились неподалік і чекали "на виручку"

У Мукачеві діти жебракували, а батьки знаходились неподалік і чекали "на виручку"

У Мукачеві діти жебракували, а батьки знаходились неподалік і чекали "на виручку"

Днями на території міста Мукачева увагу поліцейських привернули четверо неповнолітніх дітей, які жебракували на проїжджій частині дороги. 

ВІДЕО ДНЯ

Так, наражаючись  на небезпеку, милостиню від водіїв на вулиці Валенберга просила 16-річна дівчинка з фізичними вадами. Як з’ясували поліцейські, неповнолітня разом з родичами приїхала до Мукачева жебракувати з міста Рахів.

Також ювенальні поліцейські зафіксували три випадки жебракування хлопчиками, віком 9, 11 та 12 років. Усі вони мешканці Мукачева та району. Неповнолітні випрошували гроші на автопарковках біля місцевих супермаркетів у той час, коли батьки знаходились неподалік і чекали «на виручку» від дітей. Усі хлопчики виховуються у багатодітних родинах, а їхні матері раніше вже притягувались до відповідальності за неналежне виховання дітей та навіть втягнення їх у злочинну діяльність.

Реклама
Читайте також:
Кілька осіб пропонували у центрі Мукачева перехожим "поворожити" або "зняти порчу"

З батьками  неповнолітніх зараз  працюють поліцейські. На правопорушників складені адміністративні протоколи за статтею 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали передані до місцевого суду для прийняття рішення. 

Реклама

Поліцейські взяли на особливий контроль вказані сім’ї. У разі, якщо ювенали не спостерігатимуть позитивну динаміку у процесі виховання дітей, батьки понесуть кримінальну відповідальність, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Поліцейські закликають громадян: якщо ви стали свідками таких правопорушень, не будьте байдужими та негайно викликайте поліцію. 

Втягнення дітей у таку діяльність несе невідворотно негативні наслідки: окрім високої небезпеки та ризику для їх життя та здоров’я, у дітей складається деформоване уявлення про правильний спосіб життя. Діти не в змозі зрозуміти весь жах ситуації, зробити відповідні висновки чи змінити щось. А примушування їх до подібних дій – не лише позбавлення їх дитинства, а моральний злочин, – зазначає відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно