Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ріплянку примирення цьогоріч у Колочаві смакував і Путін

Ріплянку примирення цьогоріч у Колочаві смакував і Путін

21 червня на території «Старого села» у Колочаві Міжгірського району відбувся ІІІ фестиваль ріплянки. Захід мав і благодійну складову: збирали кошти на підтримку воїнів АТО. За словами ініціатора й організатора фесту Станіслава Аржевітіна, буде складено акт передачі, відповідно до якого 10 280 грн. буде передано воїнам АТО.

ВІДЕО ДНЯ

- На фестивалі ріплянки я вдруге, – розповідає Сашко з Волині. – Навчаюся у Львові, цьогоріч приїхав зі своїми друзями. Тут гарна природа, смачна ріплянка, прекрасна атомосфера. За вхід заплатили по 30 грн., за порцію ріплянки – по 40 грн. Але це нормально, бо гроші підуть на підтримку наших хлопців, які перебувають у зоні АТО.

Троє хлопців смакують ріплянку з бринзою та грибовою помачкою. Охоче позують перед фотооб’єктивом кореспондента. Колочавці та гості фестивалю, серед яких чимало киян, ужгородців, вражені колочавським віче. У театралізованому дійстві, яке відбулося у «Старому селі», взяли участь і мадярські гондвери, і радянські чекісти, і німецькі розвідники, і вояки УПА, і опришок Шукай, письменник Ольбрахт, угорський економіст, фахівець з організації сільського господарства Закарпаття Едмунд Еґан, єврейська громада, американські заробітчани, біров села, африканець Джон.

Реклама

Анатолій Сюгай провів майстер-клас для бажаючих навчитися готувати смачну ріплянку і приготував ріплянку примирення. Страва готується нескладно: чиститься картопля, ріжеться на кусочки, вариться, до неї додається кукурудзяна, пшенична мука і манна крупа. За хвилин сім, як борошно, випріє, все ретельно перемішується металічною товкачкою і дерев’яним токаняником. Страва подається з грибною або м’ясною мачанкою, шкварками, бринзою, фріґою.

Посмакувати ріплянку примирення прийшов і президент РФ Путін. -Дуже схожий, не вірю своїм очам, – дивувались гості, коли побачили чоловіка із гумовою маскою Путіна на обличчі.

Реклама

«Найкращим кулінаром ріплянки – 2015» стала Ліля Павлюк, яка найбільше продала порцій ріплянки.

- Настрій хороший, емоції позитивні, – ділиться враженнями киянка Тетяна. – Добре, що є такі люди, які у ці нелегкі часи вміють організувати такий прекрасний захід, окрім того, це ще і збереження та примноження закарпатських звичаїв і традицій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно