Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді експонують найкращі світлини фотохудожників із різних країн

В Ужгороді експонують найкращі світлини фотохудожників із різних країн
ВІДЕО ДНЯ

18 березня у приміщенні академічного камерного хору "Cantus", що на вул.Руській, 3 в Ужгороді, урочисто відкрили виставку творів Міжнародного салону художньої фотографії.

Як розповіли організатори, всього увазі авторитетного журі салону було представлено  близько 700 фотографій (порівну – чорно-білих і в кольорі) від 90 фотографів із 30 країн. 104 роботи у різних номінаціях були відзначені нагородами. До Ужгорода ж привезли 35 вибраних робіт учасників салону, – повідомляє Управління культури Закарпатської ОДА.

Реклама

Представив добірку доктор Шандор Патрус, голова Всесвітньої організації угорських фотохудожників. Розповів, що заснована в 2002-му році організація нині налічує 153-ох митців не лише з Угорщини, а й із Франції, США та інших країн. Закликає до співпраці і закарпатських фотохудожників. Каже, це цікавий обмін професійним досвідом та творчими ідеями, можливість організовувати спільні пленери та виставки. 

На відкриття експозиції завітали представники культури краю та дипломати. Зокрема, консул Генконсульства Угорщини в Ужгороді Ласло Віда зауважив: фотографувати може кожен, але тільки майстерна художня світлина здатна зафіксувати момент, який захоплює, та поділитись ним із необмеженою кількістю людей, відтак –  це мистецтво, що об’єднує.

Реклама

Принагідно в залі поруч представили результати "ІХ-го Міжнародного Карпатфотопленеру", який відбувся восени торік на Свалявщині за участі членів Спілки фотохудожників Закарпаття та колег зі Словаччини і Польщі.

Обидві експозиції можна переглянути протягом трьох тижнів – щобудня з 10.00 до 15.00.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно