Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Слідом за Європою, США визнали геніальність таланту закарпатського художника

Слідом за Європою, США визнали геніальність таланту закарпатського художника

Слідом за Європою, США визнали геніальність таланту закарпатського художника

Із міста Атланта штату Джорджія Сполучених Штатів Америки надійшла приємна звістка: молодий талановитий закарпатський художник Петро Свалявчик прийнятий до престижної професійної організації під назвою Американська асоціація портретистів, що засвідчено відповідним іменним сертифікатом. 

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у публікації газети «Панорами» у номері від 30 березня.

Постійні читачі «Панорами» вже знайомі із молодим даруванням, про якого наша газета торік уже розповідала. І привід для цього був вагомий – Петро Свалявчик за підсумками ІV інтернаціонального конкурсу пленерного живопису великого формату, що проходив у 2016 році під егідою ЮНЕСКО у Франції, поблизу Парижу, увійшов у четвірку найкращих портретистів Європи.

Реклама

Спілкуючись із колегами-художниками із багатьох країн світу, тоді він детальніше довідався про існування серйозної художницької спільноти за океаном, бути членом якої не лише престижно, а й вельми корисно у професійному відношенні. Американська асоціація портретистів дає своїм учасникам свободу творчості, систематично проводить міжнародні конкурси та виставки за їх результатами, займається промоцією кращих робіт, друкуючи їх фото у власному журналі. Щоб убезпечити себе від потрапляння «графоманів з пензлем», організація виставляє низку бар’єрів, у тому числі членство та участь у вернісажах на платній основі. Натомість переможці конкурсів отримують солідні грошові винагороди, а сама асоціація здійснює щедру благодійність та організовує майстер-класи всесвітньовідомих майстрів пензля.

Читайте також:
Журналісти проаналізували на прикладі однієї сім’ї, чи збулось пророцтво американського художника про Закарпаття
Реклама

Незважаючи на свій молодий вік (цьогорічної весни художник святкуватиме своє тридцятичотириріччя), Петро Свалявчик має вагомі здобутки у житті і творчості: двох чудових синочків, яких зображує на своїх полотнах, красуню-дружину, портрет якої приніс йому перемогу у Франції.

А ще Петро Васильович – викладач Закарпатської академії мистецтв, голова молодіжного об’єднання Закарпатської організації Національної спілки художників України, власним прикладом показує ровесникам, що у житті і мистецтві межі досконалості немає і дорогу долає лише той, хто йде.

Читайте також:
Картини з ефектом 3D: унікальна техніка митця Петра Свалявчика
Реклама

Нині художник, стрибаючи на милицях після невдалого футбольного тренування, готується до проведення власної, вже третьої за ліком, масштабної персональної виставки в Ужгороді. Судячи з його власної сторінки у Фейсбуку, захопливих коментарів шанувальників його творчості та свіжих робіт автора, майбутній вернісаж Петра Свалявчика буде багатообіцяючим. А втім поживемо – побачимо…

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно