Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Той, хто зупиняє прекрасні миттєвості

Той, хто зупиняє прекрасні миттєвості
ВІДЕО ДНЯ

«Зупинися, мить! Ти прекрасна» – ці слова Фауста з однойменної трагедії Гете чули мабуть усі. Проте нікому із смертних це не під силу.

Хіба що частково художникам (у тому числі і фото), які вловлюють чудові миттєвості швидкоплинного життя у своїх роботах, щоб піднести їх своїм менш спостережливим сучасникам та нащадкам на блюдечку із голубою облямівкою, тобто на полотні-папері і в рамці, – йдеться у статті газети «Панорама» у номері від 1 червня.

Реклама

За творчістю молодого талановитого ужгородського митця-багатоверстатника Ярослава Дуленка слідкую хоч і дистанційно, але уважно упродовж останніх років. Чому «багатоверстатника»? Бо Ярослав поєднує в собі й оригінального художника-образотворця, перспективного фотохудожника і терплячого педагога, що сіє в дитячих душах зерна розумного, доброго, вічного.

Народився Ярослав на мальовничій Міжгірщині, куди його тата, уродженця Дніпропетровщини, скерували за направленням після закінчення львівського вишу з мистецьким ухилом.

Реклама

Коли настав час відповідати на питання ким бути, хлопець подався в Ужгородський коледж мистецтв на відділ дизайну. З вдячністю згадує своїх викладачів-наставників, від кожного з яких вдалося почерпнути частку життєвої і професійної мудрості: Владислава Сливку, подружжя Івана та Надію Дідик, Михайла та Лесю Приймич, Антона Ковача… Хліб заробляв рекламним бізнесом, художнім фото. Радіє, що застав ще плівкові фотоапарати, які мають у собі нерозгадану магію. Йде до глядача широким мистецьким фронтом, на кожному із флангів якого митець має помітні здобутки.

Наприкінці цьогорічної весни у знаному Ужгородському художньому салоні «Арт-Про» Ярослав Дуленко влаштував персональну художню виставку «Акварельні сюжети Ужгорода». Її експозиція свідчить про ретельну підготовку автора до зустрічі з глядачем, що виставка робиться не заради галочки, а як джерело моральної й естетичної насолоди шанувальників та самого митця.

Засобом незаслужено ігнорованої акварелі художник робить те, що хоче, і демонструє те, що може. Запам’ятайте, наші читачі, прізвище Ярослава Дуленка, бо у його творчості нерозгадана сила, нерозтрачений талант.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно