Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді завершився театральний фестиваль

В Ужгороді завершився театральний фестиваль

Третій фестиваль камерного театрального мистецтва «Під цвітом сакури» завершився вчора ввечері в Ужгороді виставою «На західному фронті без змін» Івано-Франківського національного академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка.

ВІДЕО ДНЯ

Це перша в Україні постановка однойменного роману Еріха Марії Ремарка. Герої – «втрачене покоління», 20-річні хлопці, які ще вчора навчалися, мріяли, а тепер кинуті в кривавий бруд Першої світової війни. Як вижити і залишитися людьми – стоїть перед ними непросте в жорстоких реаліях питання. Пронизлива і відверта історія про війну і проти війни – надзвичайно актуальна, на жаль, у зв’язку з ситуацією на сході України, і для сучасного українського глядача.

Читайте також:
Сьогодні завершується театральний фестиваль "Імпреза над Латорицею"
Реклама

Перед виставою її режисер, заслужений артист України Олексій Гнатковський, на прес-конференції розповів про роботу над постановкою. Директор і художній керівник Івано-Франківського національного академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка народний артист України Ростислав Держипільський зазначив, що хотілося б представити на ужгородській сцені й інші постановки, наприклад, «Оскар і Рожева пані», «Солодка Даруся» тощо.

В Ужгороді завершився театральний фестиваль – 01
Реклама

Після тригодинної вистави директор та художній керівник Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру Василь Марюхнич подякував гостям за емоції від гри на сцені, вручив диплом лауреата фестивалю «Під цвітом сакури» та передав акторам символ фестивалю – статуетку, яку виготовив скульптор Олександр Сопільняк.
Також Василь Марюхнич подякував за підтримку в проведенні фестивалю Ужгородській міській раді, департаменту культури Закарпатської ОДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно