Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • В Ужгороді одночасно, але в різних місцях, відбудуться два фестивалі млинців

В Ужгороді одночасно, але в різних місцях, відбудуться два фестивалі млинців

В Ужгороді одночасно, але в різних місцях, відбудуться два фестивалі млинців

Два фестивалі млинців – «Ужгородська палачінта» і «Боздоська палачінта» – відбудуться одночасно в обласному центрі Закарпаття. Про це повідомили організатори – Сергій Денисенко та Федір Коваль. Фестивалі триватимуть з 14 до 16 лютого. Один розмістять на парковці біля супермаркету на вулиці Собранецькій, другий – у Боздоському парку.

ВІДЕО ДНЯ

«Можливо, в новому місці фестиваль якось заграє інакше. До речі, ця локація є не аж такою новою, тому що ми тут проводили вже 2 фестивалі – 3-ю і 4-ту «Палачінту». Але тоді тут була ковзанка. І коли ми зрозуміли, що нам трошки тісно, мало місця, ми тоді переїхали в парк. Але тепер тут ковзанки нема. Як бачите, місця достатньо, є нормальна інфраструктура, в тому числі і транспортна», – зазначає співорганізатор фестивалю «Ужгородська палачінта» Сергій Денисенко.

Читайте також:
У Мукачеві стартувала "Різдвяна зіронька 2020"
Реклама

Також 14 лютого в Ужгороді розпочнеться фестиваль «Боздоська палачінта», каже заступник директора КП «Під замком» Федір Коваль.

«Це «Боздоська палачінта». Взяли назву від місця, де вона буде проведена. Це було заплановано ще у жовтні минулого року у плані заходів на 2020 рік: палічінта, медовий спас, сакура-фест. І ми ці фестивалі, як розпорядники коштів, будемо проводити. Тобто воно у нас було заплановане», – каже Федір Коваль, організатор фестивалю «Боздоська палачінта».

Реклама

Про програми фестивалів «Ужгородська палачінта» та «Боздоська палачінта» організатори кажуть так:

СЕРГІЙ ДЕНИСЕНКО, співорганізатор фестивалю «Ужгородська палачінта»

Реклама

«Перший день у нас буде день кохання – День Валентина. Буде багато атракцій, пов’язаних із цим святом. Млинці бувають не тільки їстівні, а й залізні. Ми традиційно проведемо відкритий чемпіонат Ужгорода із жиму лежачи. Ми ще подумали: що млинці, або бліни – це вінілові платівки. Ми зробимо вінілову дискотеку. Це буде у п’ятницю».

ФЕДІР КОВАЛЬ, організатор фестивалю «Боздоська палачінта»

«Також ми будемо ставити сцену. Ведемо переговори з деякими артистами. Якщо вдасться, може буде і ТОП якась. Будемо бачити. Це буде маленький секрет наш такий. Будемо про це інформувати на фейсбуці. Ми покажемо все, що планується».

Одночасне проведення фестивалів «Ужгородська палачінта» і «Боздоська палачінта» в один день – не на користь місту, вважає туризмознавець Олександр Коваль.

ОЛЕКСАНДР КОВАЛЬ, туризмознавець

«Якщо є традиційно «Ужгородська палачінта» в особі певних організаторів і вони вправі обирати локації, адже це мігруючий фестиваль. І от вони вирішили в цьому році проводити в іншому місці, ніж, можливо, хотіла ужгородська мерія. І от ужгородська мерія вирішила робити це у Боздоші – там, де їм це підходить в силу тих чи інших причин. Найгірше, що воно робиться в один день і в результаті ми будемо мати розгубленість ужгородців, гостей міста, які повинні приїхати. Тобто, як на мене, це не на користь місту, іміджу та його репутації».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно