Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Пам’ятка туристу: вагомі причини, щоб відвідати Закарпаття (ФОТО)

Пам’ятка туристу: вагомі причини, щоб відвідати Закарпаття (ФОТО)
Закарпаття – чудовий край, де змішались різні культури, народи і традиції. Регіон межує одразу з чотирма державами – Польщею, Угорщиною, Румунією і Словаччиною. Закарпаття вражає своєї багатою...

Закарпаття – чудовий край, де змішались різні культури, народи і традиції. Регіон межує одразу з чотирма державами – Польщею, Угорщиною, Румунією і Словаччиною.

ВІДЕО ДНЯ

Закарпаття вражає своєї багатою історію, неймовірною природою, високими горами і гостинністю. ТСН.Туризм склав список причин, чому варто відвідати цей український самобутній регіон.

Ужгород – вікно в Європу

Реклама

Обласний центр приваблює своєю неповторною красою. У місті є все: старовинний замок, чисельні музеї, ботанічний сад і навіть своя набережна. Місто часто у різні часи було під владою Чехословаччини і Угорщини, що, звичайно, наклало свій неповторний відбиток. Приїжджати до міста можна у будь-який час року. Навесні можна подивитися на цвітіння сакури. Туристичний сектор Ужгорода дуже розвинений: тут є готелі, ресторани тощо.

Пам’ятка туристу: вагомі причини, щоб відвідати Закарпаття (ФОТО) – 01
Реклама

Мінеральні води Закарпаття

Курорти регіону дуже популярні не лише в Україні, але й поза її межами. Найбільш поширені вуглекислі джерела. Особливо багато їх у селах Нелипіне, Солочине, Поляна, Плоске, Луги. Води цих джерел є аналогами відомих вод на зразок "Боржомі" і мають такі ж смакові якості, особливо води "Лужанська", "Поляна квасова", "Плосківська", "Свалява".

Попити цілющої води можна у санаторіях, які ради приймають курортників. Європейський рівень обслуговування, лікування цілий рік приваблюють людей. Санаторії мають добре обладнані лікувально-діагностичні кабінети і водолікарні. Також щороку проводиться фестиваль мінеральної води. Тут виробники і санаторії пропонують свої послуги.

Реклама
Пам’ятка туристу: вагомі причини, щоб відвідати Закарпаття (ФОТО) – 02

Замки Закарпаття

Регіон багатий на замки. Деякі з них дуже добре збереглись, а інші перетворились на руїни. Особливу увагу слід звернути на Ужгородський, Невицький і Мукачівський замки. Усі інші лише нагадують туристам про розкіш минулого. Так, найбільше вражає замок Паланок, який знаходиться у Мукачеві. Цей об'єкт розташований на пагорбі, що робить його вигляд ще більш запаморочливим. Нині в Мукачівському замку розміщений історичний музей.

Пам’ятка туристу: вагомі причини, щоб відвідати Закарпаття (ФОТО) – 03

Говерла

Говерла – найвища гора українських Карпат. Цей об'єкт став центром паломництва тих, хто хоче отримати незабутні враження. Піднятися на Говерли можна з двох сторін. Одна з таких з Закарпаття. Загалом підйом зі сторони Закарпаття займе більше часу, але він є найлегшим.

Якщо вдасться піднятися на Говерлу за сонячної погоди, то можна побачити як на долоні Івано-Франківськ і Коломию з північного боку, на півдні - румунський Сигіт та Піп Іван, із заходу простягається Петрос, а на південному сході підносяться вершини Чорногори.

Реклама
Пам’ятка туристу: вагомі причини, щоб відвідати Закарпаття (ФОТО) – 04

Долина нарцисів – незабутня подорож, яка назавжди залишиться у пам'яті

Долина нарцисів знаходиться неподалік Хуста. Таких місць дуже мало подарувала природа. Зокрема, подібні природні об'єкти збереглися в Альпах, гірських районах Румунії та деяких Балканських країнах, але вони менші за площею.

Сюди треба приїжджати на початку травня, коли нарциси починають квітнути. Пік цвітіння традиційно припадає на середину травня, але цього року через теплу погоду нарциси розквітли раніше. Дізнатися більше про цю унікальну долину можна у музеї. Щорічно Долину нарцисів відвідують понад 10 тисяч туристів.

Пам’ятка туристу: вагомі причини, щоб відвідати Закарпаття (ФОТО) – 05

Синевир – перлина Закарпаття

Озеро, яке є частиною національного парку, дуже популярне серед туристів. Ознайомлення із Синевиром радимо почати із музеїв, що дасть повну картину. Їх тут два: музей Лісосплаву (тут можна побачити весь технологічний процес заготівлі, сортування, зберігання і транспортування деревини) і музей Колочави (тут розказують все про життя і традиції закарпатців).

Реклама

Далі подорож триває на саме озеро. Воно неймовірної краси. Вода в озері, яке оточене горами і лісом, настільки чиста, що можна бачити дно. Місцеві кажуть, якщо молодята познайомились на озері, а потім одружились, то на них чекає міцне кохання.

Пам’ятка туристу: вагомі причини, щоб відвідати Закарпаття (ФОТО) – 06

Кухня Закарпаття

Кухня Закарпаття дуже різноманітна. Це пов'язано із тим, в якій місцевості ви опинились. У Береговому Вас нагодують угорськими стравами (бограч, гуляш), гуцули пригостять баношем і кремзликами.

Також радимо спробувати токан, який готують з кукурудзяної крупи, бринзи і шкварок. А на десерт можна спробувати гомбовці з різною начинкою.

Пам’ятка туристу: вагомі причини, щоб відвідати Закарпаття (ФОТО) – 07

Фестивалі Закарпаття

Реклама

Тут проводиться понад 160 фестивалів щороку, збираючи понад півмільйона туристів. Сюди приїжджають на парад наречених, в якому беруть участь майже сто дівчат у весільному вбранні. Хочете спробувати вина? Приїжджайте до Мукачевого на фестиваль "Червене вино" або на фестиваль білого вина в Береговому. Хочете спробувати місцеву колоритну кухню? На Вас чекають на фестивалі бринзи, який проходить у Рахові, або на "Сливовий лекар", де продають варення.

Пам’ятка туристу: вагомі причини, щоб відвідати Закарпаття (ФОТО) – 08

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно