Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Курс долара розвернеться: яким буде курс валют у жовтні 2021 року

Курс долара розвернеться: яким буде курс валют у жовтні 2021 року
Яким буде курс долара у жовтні 2021 року. Аналітики прогнозують різке розвертання.

В Україні курс долара вже у перший тиждень жовтня розвернеться на 180 градусів і після плавного зниження перейде до зростання.

ВІДЕО ДНЯ

Опитані аналітики впевнені: плавного зниження гривні протягом найближчого тижня не минути. Гривня буде рухатися до нової психологічної позначки.

"Недавнє зміцнення гривні явно сприятиме скороченню пропозиції валюти з боку продавців, які будуть здійснювати конвертацію по мінімуму і прибережуть основні обсяги до більш відповідного курсу. Цей факт полегшить спекулянтам роботу щодо розхитування курсу. Серйозних причин для зміцнення гривні немає. Очікуємо курс поблизу 26,70 грн/$", – розповів  аналітик TeleTrade Сергій Родлер.

Реклама
Читайте також:
Ціна на газ у жовтні: "Нафтогаз" введе новий тариф

Щоб стримати значне зміцнення гривні, Нацбанк був змушений вийти на ринок і викупити $10 млн. Коли зростає попит на валюту (більше купують), але водночас пропозиція (скільки продають) залишається незмінною, курс зростає. І навпаки. Завдання НБУ – не допустити різких стрибків у будь-яку зі сторін.

Реклама

Причина зниження курсу долара – слабка активність імпортерів, які побоюються введення більш жорстких карантинних обмежень через складну епідеміологічну ситуацію, додає аналітик RoboForex Андрій Гойлов.

Курс долара на жовтень 2021 року: прогнози

У жовтні девальвація гривні неминуча – долар коштуватиме 28 грн. Таку думку у коментарі "Фактам ICTV" висловив кандидат економічних наук, незалежний експерт Олександр Хмелевський.

За його словами, нарощування боргів підвищує ризики дефолту, макроекономічні проблеми не вирішуються, а лише відтерміновуються, що загрожує масштабною економічною кризою.

Реклама

"Девальвації гривні сприятиме погіршення економічної ситуації в Україні. Спостерігається зростання заборгованості за виплатами зарплат та інших платежів. Є проблеми з виплатою субсидій. Ціни на газ та вугілля продовжують зростати. Для проходження опалювального сезону доведеться витратити чималі кошти в іноземній валюті. Існує загроза банкрутства енергокомпаній", – наголосив експерт.

Серед інших причин зростання курсу долара у жовтні Хмелевський назвав політичну нестабільність у країні, загострення боротьби між різними політичними угрупованнями, очікуване переформатування уряду, можливу відставку спікера парламенту та зростання протестної активності населення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно