Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Перевізники в Ужгороді вимагають підвищити ціну за проїзд у громадському транспорті

Перевізники в Ужгороді вимагають підвищити ціну за проїзд у громадському транспорті

Перевізники в Ужгороді вимагають підвищити ціну за проїзд у громадському транспорті

8 гривень коштуватиме проїзд у громадському транспорті Ужгорода з 25 жовтня. Це вирішили 20 жовтня на засіданні виконкому, — розповів міський голова Богдан Андріїв. Напередодні керівник Асоціації приватних перевізників міста Олексій Куля повідомляв Суспільному: навіть 8 гривень не є рентабельною ціною, і вони звертатимуться до міськради переглянути вартість. За словами Кулі, проїзд має коштувати мінімум 10 гривень.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Нові правила пасажирських перевезень: чи пускатимуть дітей у транспорт

Приватні перевізники міста просили підвищити ціну за проїзд у громадському транспорті не на гривню, а мінімум на три — до 10, — каже керівник Ужгородського автотранспортного підприємства Володимир Козун.

Реклама

"Міськвиконкомом на початку 2019 року проводився моніторинг кількості перевезення пасажирів у місті Ужгород. На підставі цього тоді приймався тариф 7 гривень. Зараз вони застосували ці ж цифри 2019 року до кількості перевезень пасажирів для розрахунку 8 гривень. Ми, всі перевізники, просили встановити тариф у розмірі 10 гривень, хоча за розрахунками у всіх виходило більше", — пояснив Володимир Козун.

Директор Ужгородського муніципального транспорту Віталій Готра пояснив: міськрада впродовж пів року вивчала дані, надані перевізниками.

Реклама

"За цей час ми два рази давали зміни, щоб були коректні дані. При подачі в квітні вартість дизельного палива становила 20 гривень, сьогодні вартість дизельного палива 28, 10 на опті, — пояснив Віталій Готра. — Ми приймаємо тариф 8 гривень, можете його сьогодні не приймати, тоді він не змінить ситуацію взагалі в перевезенні. 2-3 тижні при рості цін на паливо, паливно-мастильні матеріали, 90% транспорту просто зупиниться".

Тариф 8 гривень за перевезення у громадському транспорті на ужгородському виконкомі погодили. За словами начальника відділу транспорту Ужгородської міськради Петра Бобика, перевізники вважають його необґрунтованим.

"Цей тариф встановлювався впродовж тривалого періоду, — пояснив він. — За цей час, поки встановлювалося 8 гривень, змінилося дуже багато складових. Крім того, не було враховано в розмірах таких та враховано обмеження перевезення пасажирів у громадському транспорті через карантинні обмеження. Мотивують вони це тим, що методика не передбачає врахування таких карантинних обмежень. Так, що в нас буде 8 гривень". Міський голова Богдан Андріїв повідомив: сплачувати за проїзд 8 гривень пасажири почнуть з понеділка, 25 жовтня. Далі дивіться у сюжеті.

Реклама

Нагадаємо, щоб проїхатись у міжрегіональній маршрутці, потрібно буде показати ковід-сертифікат або тест.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно