Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Зарплата буде "основна" та "додаткова": в Україні задумали реформу оплати праці

Зарплата буде "основна" та "додаткова": в Україні задумали реформу оплати праці
Зарплата держслужбовців зазначає змін. В Україні хочуть провести зарплатну реформу і змінити підходи до плати праці.

В Україні збираються впровадити реформу оплати праці для держслужбовців. Передбачено зміни механізму формування зарплат, через що розмір виплат може суттєво зрости.

ВІДЕО ДНЯ

Реформа оплати праці передбачена законопроєктом щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад. Відповідний документ, у разі його ухвалення, повинен внести ряд змін до Закону України "Про державну службу".

Документ розробили у Національному агентстві з питань держслужби з метою підвищення конкурентоспроможності зарплати на посадах державної служби.

Реклама
Читайте також:
Мінімальна зарплата 2021 зросте: скільки платитимуть із грудня

Згідно з пояснювальною запискою до проєкта, він є одним із пріоритетних для уряду в 2021 році. Його прийняття дозволить зняти напругу у секторі держуправління, підвищить престиж держави як роботодавця та імідж державної служби.

Реклама

Що передбачає документ

  • Заробітна плата держслужбовця складатиметься з "основної" та "додаткової".

У документі зазначається, що заробітна плата державного службовця складається зі сталої заробітної плати – посадового окладу, надбавки за вислугу років, надбавки за ранг державного службовця, грошової допомоги, що виплачується з наданням щорічної основної оплачуваної відпустки; та варіативної заробітної плати – премії за результатами щорічного оцінювання службової діяльності, місячної та квартальної премії, компенсації за додаткове навантаження та за вакантною посадою.

Реклама

Стала заробітна плата державного службовця є фіксованою виплатою та основною винагородою за службову діяльність, яка гарантується цим Законом. Варіативна заробітна плата залежить від особистого внеску державного службовця в загальний результат роботи державного органу, є винагородою за ініціативну роботу, своєчасне і якісне виконання завдань, виконання додаткового обсягу завдань.

  • Буде нова модель класифікації посад.

Всі посади будуть поділені на сім’ї (за загальним напрямом діяльності) та на рівні (в залежності від відповідальності та складності). Кабмін має намір окремо затвердити Каталог типових посад, де вони і будуть визначені. За наявною інформацією, Каталог буде враховувати і рівень юрисдикції держоргану (центральний, обласний, районний).

  • Надбавка за вислугу років може зменшитись.

Зараз такі надбавки сягають 3% від посадового окладу за кожен рік на посаді держслужбовця (але не більше 50% такого окладу). Пропонується зробити зростання на рівні 2% та не більше 30% посадового окладу.

Це не всі зміни, які пропонують ухвалити, але головні з переліку.

Раніше видання розповідало про зарплати у 2022 році та скільки отримуватимуть вчителі, лікарі та медсестри у новому році.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно