Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ціни на мед злетять: скільки коштуватиме солодкий продукт

Ціни на мед злетять: скільки коштуватиме солодкий продукт

В Україні стрімко зростає ціна на мед. Подорожчання склало 15-25%, тепер за півлітра солодкого продукту доводиться платити в межах 100 гривень. І це не межа.

ВІДЕО ДНЯ

Бджолярі кажуть, що є кілька факторів для збільшення ціни. Найперше – це зростання попиту на мед за кордоном. Друге – це подорожчання ресурсів, які необхідні для видобутку меду.

Бджоляр Андрій Лебідь каже, що всі ресурси для видобутку меду зросли у ціні вдвічі. "Це щонайменше", – констатує він.

Реклама

Економіст Олег Пензін зазначає, що не подорожчати мед просто не міг, адже всі продукти зараз зростають у ціні. Тому, це не є якимось унікальним явищем. Обслуговувати пасіки стало дорожче в цьому році.

Читайте також:
Нова ціна на соняшникову олію: озвучений прогноз
Реклама

Зниження ціни на мед у найближчий час очікувати не варто. Вже зараз за півлітра меду просять від 120 до 150 гривень. Така ціна, за словами Олега Пензіна, повинна протриматись до весни наступного року.

Втім, деякі економічні експерти з цим не згодні. Вони кажуть, що будуть дорожчати майже всі продукти. І мед разом із ними. Причини для збільшення цін як мінімум дві: збільшення мінімальної зарплати із грудня та подорожчання енергоносіїв.

Варто додати, що перші прогнози про подорожчання солодкого продукту з’явились ще влітку цього року. Вже тоді ЗМІ рясніли заголовками на кшталт "Епоха дешевого меду закінчилась". Тоді фахівці казали, що меду в Україні стали менше добувати та й процес добування подорожчав. Говорили про подорожчання інвентарю, бджолопакетів та загальним подорожчанням утримання пасік.

Реклама

Плюс до всього, у 2021 році, за словами бджоляра Валерія Курейко, травневого меду практично не було. Причина – погодні умови. Акацієвого меду також зібрали на 30-40% менше. Липовий мед також було важко зібрати то через сильні зливи, то через засуху.

Раніше повідомлялось, що ціна на цукор різко зміниться.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно