Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Одна з країн Європи змінила правила для заробітчан: що нового

Одна з країн Європи змінила правила для заробітчан: що нового
Робота в Польщі зазнає змін. Що пропонують зробити та як це вплине на заробітчан.

Українці за новими правилами матимуть змогу отримувати "карту побиту", а після зміни роботодавця не подавати наново пакет документів. Це може спростити офіційне працевлаштування за кордоном. Причому більшість вакансій для українців – низькооплачувані та для робітників без вищої освіти. 

ВІДЕО ДНЯ

Як розповів президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, "карта побиту" – це можливість перебувати на території Польщі від 1 до 3 років без отримання відповідної робочої візи. Поки що при отриманні "карти побиту" людина прив’язується до конкретного роботодавця та посади. Якщо вона хоче поміняти місце праці, навіть у того ж роботодавця, мусить повністю переробляти весь пакет документів.

Читайте також:
Для заробітчан озвучили важливу новину: стосується всіх
Реклама

За словами Воскобойника, рішення про видачу "карти побиту" мають ухвалювати за 2 місяці, але строки часто затягують (черги тривають пів року-рік). Люди не можуть дочекатися, коли отримають цю картку, та виїжджають із країни.

"Щоб розвантажити місцеві ужонди, які займаються оформленням відповідних документів, ухвалено рішення, що "карта побиту" видається в одного роботодавця, не потрібно буде її змінювати, якщо змінюється місце праці у конкретного роботодавця або навіть сам роботодавець. Це також спрощує можливість для Польщі залишати робітників на триваліший час. Люди будуть менше прив’язані до роботодавця і це збільшить їхні можливості у пошуку нових місць праці", – розповідає експерт.

Реклама

Але працевлаштування в Польщі для українців не таке просте, як здається. Часто в пошуках роботи за кордоном наші громадяни стикаються із шахраями і замість заробітку втрачають останні заощадження.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно