Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як підтримуватимуть переселенців: гроші, робота, житло (роз’яснення)

Як підтримуватимуть переселенців: гроші, робота, житло (роз’яснення)

Вимушені переселенці в Україні отримають грошову допомогу та іншу необхідну підтримку. Загалом підтримка уряду базуватиметься на трьох засадах – гроші, робота, житло.

ВІДЕО ДНЯ

Про основні напрями, які охоплює програма, розповів прем’єр Денис Шмигаль.

Читайте також:
Держава виплатить кожному переселенцю грошову допомогу: названо суму
Реклама

Гроші для переселенців

Глава уряду наголосив, що кожен вимушений переселенець отримуватиме від держави кожного місяця по 2 тисячі гривень. Кошти будуть зараховуватись на картку банку через додаток "Дія". Жодних зайвих паперів чи довідок не потрібно.

"Також 3 тисячі гривень будуть виплачені на кожну дитину, яка через війну, через всі ці жахіття вимушено переїхала в більш безпечні регіони", – додав Денис Шмигаль.

Реклама

Робота для переселенців

Ще однією зі складових підтримки для людей, які через війну покинули свої домівки, буде допомога в працевлаштуванні. Щоб стимулювати підприємців приймати на роботу переселенців, держава буде платити роботодавцям.

"Уряд розпочинає програму працевлаштування всіх переселенців. Для цього держава виплачуватиме роботодавцям, які беруть на роботу переселенців з постраждалих регіонів, по 6500 гривень за кожного працевлаштованого", – йдеться у роз’ясненні на урядовому порталі.

Як підтримуватимуть переселенців: гроші, робота, житло (роз’яснення) – 01
Реклама

Житло для переселенців

Прем’єр-міністр також нагадав, що тиждень тому уряд ухвалив рішення про механізм компенсації комунальних витрат громадам, які надають безкоштовний прихисток переселенцям у школах, садочках, будинках культури та комунальних установах.

"Тепер ми доповнюємо програму, щоб компенсацію за комунальні платежі також отримували сім’ї, які приймають переселенців у себе вдома. Всі ті, хто відгукнувся на біду, надав дах переселенцям, надав безкоштовний прихисток, отримуватимуть 450 грн в місяць за кожного, кому допомогли, на компенсацію комунальних послуг", – сказав очільник Уряду.

Варто зазначити, що всі три складові допомоги внутрішньо переміщеним особам вже затверджені урядом. Їхня реалізація розпочалась 21 березня з реєстрації тимчасових переселенців територіальними громадами та ЦНАПами. З 30 березня запрацює реєстрація через Дію.

Раніше видання інформувало:

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно