Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Житло для переселенців: що може запропонувати Закарпаття

Житло для переселенців: що може запропонувати Закарпаття

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну мільйони людей були вимушені покинути свої домівки та шукати прихисток в західних областях нашої країни, або ж за кордоном. Російські окупаційні війська розбомбили квартири та будинки великої кількості людей. Зараз держава дала обіцянку відновити зруйноване житло та вже зробила перші кроки в цьому напрямку, зокрема можна вже подавати заявку на компенсацію.

ВІДЕО ДНЯ

Нижче читайте статтю та дивіться відеоінструкцію, як подати заявку про пошкоджене або знищене майно під час війни.

Читайте також:
Як подати заявку про пошкоджене чи знищене майно під час війни: детальне пояснення із відео
Реклама

Та все ж, влада вже зараз думає над питання житла для переселенців. 30 березня Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов у межах робочої поїздки до Закарпатської області відвідав об’єкти будівництва житла в Ужгороді, де з представниками будівельних компаній регіону, місцевою владою та народними депутатами обговорили поточний стан справ у будівельній галузі та можливості нарощення обсягів та темпів будівництва в регіоні.

"Втративши свій дім й переїхавши на нове місце, декому доведеться затриматись на більш тривалий термін. І ці люди повинні мати вибір у вирішенні питання житла. Тому будівельна галузь в Закарпатській області має великі перспективи. Адже попит на житло через велику кількість переселенців зростатиме", – йдеться у статті на Урядовому порталі, яка присвячена підтримці будівельної галузі під час війни.

Реклама

У ній також зазначається, що наразі в Ужгороді триває будівництво житлових комплексів на 23 тисячі квартир різної площі. У вже побудованих об’єктах є близько 5 тисяч квартир. Це частково покриє існуючий попит.

Експерти зазначають, що після української перемоги та завершення війни ринок нерухомості кардинально перебудується. Оренда квартир та будинків вже зараз зросла в західних областях України. Але що буде надалі, достеменний прогноз дати ніхто не береться.

Так само не беруться прогнозувати фахівці галузі й ціни на нерухомість, які будуть після закінчення війни.

Реклама

"Після відновлення роботи також може виникнути ситуація, коли на сході країни житло дешевшатиме, а на заході дорожчатиме на хвилі відтоку людей. Втім, поки що свідчень про затяте бажання співвітчизників виїхати з рідних місць назавжди немає", – каже аналітик TeleTrade Сергій Родлер у коментарі виданню "Сьогодні".

Після закінчення війни, додав експерт, варто очікувати на подорожчання будівельних матеріалів, яке сприятиме подорожчанню будівельних робіт і позначатиметься як на обсязі пропозиції нового житла, так і його вартості.

Раніше видання публікувало детальне роз’яснення, як держава підтримуватиме вимушених переселенців. Мова про житло, роботу та фінансову допомогу.

Також інформували проте, як українцям отримати близько 30 тисяч гривень допомоги.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно