Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Програму єПідтримка кардинально змінили: які тепер дають виплати

Програму єПідтримка кардинально змінили: які тепер дають виплати

Програма єПідтримка в Україні зазнала змін. Допомогу в розмірі 6500 гривень тепер зможуть отримувати роботодавці, які погодяться працевлаштувати внутрішньо переміщених осіб.

ВІДЕО ДНЯ

Видання Обозреватель розповіло про те, чому досі не всі українці отримали обіцяну виплату та на яку допомогу ще можна розраховувати.

У статті, із посиланням на свої джерела, зазначається, що неофіційно у Кабміні розповіли: можливості ще один місяць виплачувати українцям по 6500 гривень немає.

Реклама
Читайте також:
Держава платитиме тим людям, які безкоштовно прихистили переселенців: названо суму

"Розглядали, звичайно, такий варіант. Була б можливість, звісно, зробили б", – зазначили неназвані джерела згаданого вище видання.

Реклама

Натомість вирішили стимулювати українців шукати нову роботу. Проблема в тому, що, за оцінками кадрових порталів, кількість вакансій скоротилася в 10 разів. Навіть у відносно спокійних регіонах, куди не дійшли російські окупанти, бізнес не ризикує брати на себе зобов’язання та наймати нових працівників.

Аби стимулювати хоч якось підприємців відкривати нові робочі місяця і брати на роботу вимушених переселенців, уряд вирішив давати гроші саме їм. Якщо оформити статус внутрішньо переміщеної особи, можна отримати компенсацію у розмірі 6500 гривень. Щонайменше цю суму потрібно заплатити співробітнику за виконану роботу (крім того, заплатити за нього податки). За задумом урядовців, це повинно стимулювати зайнятість населення.

Інколи в мережі можна знайти повідомлення, що не всі отримали обіцяну допомогу. Але вже неодноразово було наголошено, що допомогу отримають всі українці, які встигли до 1 квітня подати заявки та відповідають критеріям (роботодавець заплатив за них ЄСВ у четвертому кварталі). Спочатку програма передбачала, що гроші буде надіслано протягом 10 днів після подання документів. Проте через війну спрогнозувати бюджетні витрати складно. Насамперед фінансується армія, без захисту якої, ймовірно, і соцдопомогу отримувати не буде кому.

Реклама

Внутрішньо переміщені українці також маю змогу отримати й іншу фінансову допомогу. Для таких офіційно зареєстрованих осіб виплачуватимуть по 2 тисячі на дорослого і по 3 тисячі на дитину.

Також варто пам’ятати про грошову допомогу від ЮНІСЕФ та Міністерства соціальної політики. Згідно з цією програмою, українська сім’я має змогу отримати близько 30 тисяч гривень.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно