Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Яким буде курс долара до середини червня: прогноз експерта

Яким буде курс долара до середини червня: прогноз експерта

Курс долара після різкого стрибка в другій половині травня повинен стабілізуватись. Вже зараз валюта почала "відкочуватись" від попереднього показника у 39 гривень за долар.

ВІДЕО ДНЯ

Стабілізації курсу багато в чому сприяла політика НБУ, який у період з 23 по 27 травня продав 1,431 млрд дол., що дозволило вилучити з вільного обороту близько 40 мільярдів гривень зі 100, що були надруковані з початку війни.

Читайте також:
В НБУ спрогнозували, як зміниться курс долара в банках та в обмінниках
Реклама

Фінансовий аналітик Борис Кушнірук каже, що найближчим часом, приблизно до середини червня, не варто чекати на різкі зміни курсу долара.

"Об’єктивних факторів для зростання курсу долара сьогодні немає – повертається все більше людей, які привозять валюту, і вона піде в обіг. Потреби у населення в основному, як і раніше, невеликі, а значить попит з боку імпортерів, не рахуючи постачальників критичних ресурсів на кшталт палива, зростати не повинен. Немає необхідності населенню купувати валюту про запас", – говорить про відсутність передумов для зростання курсу долара співрозмовник видання.

Реклама

Загалом, на думку Бориса Кушнірука, до середини червня курс готівкового долара коливатиметься в межах коридору 36-37 гривень.

Водночас, на думку аналітика компанії "Центр біржових технологій" Максима Орищака, не виключено, що цей коридор буде розширено до 38 гривень за 1 долар через дії валютних спекулянтів та можливі складнощі з бюджетом.

Раніше експерти аналізували, чому так різко зріс курс долара на "чорному ринку".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно