Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В НБУ закликали українців готуватися до важких економічних сценаріїв

В НБУ закликали українців готуватися до важких економічних сценаріїв

Війна в Україні може тривати досить довго, що викличе ще гіршу економічну ситуацію в країні. Тому потрібно мати запас міцності і не робити ставку на оптимістичний сценарій розвитку подій. Про це заявив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

ВІДЕО ДНЯ

"Потрібно бути готовим до важких сценаріїв і не бути в рожевих окулярах, очікуючи, що війна завершиться за місяць і життя швидко налагодиться до рівня, який був до війни, – це дуже небезпечна стратегія", – цитує його "Інтерфакс-Україна".

Читайте також:
НБУ підвищив курс долара: ціни на пальне тепер зростуть
Реклама

Із закликом до громадян готуватися до дуже складної економічної ситуації, зокрема макроекономічної, виступив також колишній міністр економіки України, президент KSE (Київської школи економіки) та радник глави Офісу президента Тимофій Милованов. Крім того, він зазначив, що наслідки будуть дуже довгими.

"Війна буде довгою, наслідки її точно будуть довгими десятиліттям – … а економічна ситуація буде складною, буде багато викликів", – зазначив Милованов.

Реклама

Він також підкреслив великий дефіцит держбюджету, який не вдасться закрити без емісійного фінансування Нацбанку, і навіть реструктуризація держборгу – це лише невелика частина необхідної підтримки. "На нас чекають складні часи", – прогнозує екс-міністр.

Милованов також заявив про необхідність більш чесних комунікацій та привітав рішення НБУ про девальвацію офіційного курсу гривні на 25% як чесний сигнал ринку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно