Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Починаючи з 1 грудня 2022 року: українцям сповістили про важливу зміну

Починаючи з 1 грудня 2022 року: українцям сповістили про важливу зміну

Вже через кілька днів в Україні зміниться порядок надання житлових субсидій. Було вирішено передати функції з призначення, нарахування і виплати житлових субсидій від органів соцзахисту до органів пенсійного фонду України.

ВІДЕО ДНЯ

Перехід відбувається не відразу, а поетапно.

Ще кілька днів органи соціального захисту населення прийматимуть та опрацьовуватимуть звернення громадян з питань призначення житлових субсидій.

Реклама
Читайте також:
Субсидія 2022-2023: стало відомо, скільки орієнтовно платитимуть на місяць

Але починаючи з 1 грудня 2022 року, призначення житлових субсидій, прийом громадян з цих питань здійснюватиметься органами пенсійного фонду України. Відзначимо, що прийом буде здійснюватись за екстериторіальним принципом, що дозволить забезпечити право людей на допомогу в умовах, коли вони вимушено змінили своє місце проживання.

Реклама

Також вже у грудні громадяни України отримають змогу звертатись стосовно субсидії в електронній формі.

З’явиться також можливість звернення громадян з питань надання житлових субсидій в електронній формі через вебпортал електронних послуг та мобільний додаток Пенсійного фонду України.

З 1 січня 2023 року весь процес щодо надання житлових субсидій (прийом громадян, призначення, нарахування і виплата) здійснюватимуть органи пенсійного фонду України.

Реклама

Крім того, залишиться можливість звернення громадян з питань надання житлових субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадових осіб центру надання адміністративних послуг, а також через портал Дія.

Фактично, для тих українців, які вже отримують субсидії, змін не відбудеться. Змінюється лише орган, який надалі адмініструватиме надання житлових субсидій. Гроші й надалі будуть нараховуватись на рахунок у банку. Також є змога отримувати кошти через відділ Укрпошти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно