Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Нафтогаз опублікував важливу інформацію про оплату за газ у 2023 році

Нафтогаз опублікував важливу інформацію про оплату за газ у 2023 році

Газопостачальна компанія Нафтогаз України опублікувала інформацію про подальшу оплату за газ. Споживачка запитала у соцмережі Facebook, чи може Нафтогаз зробити одну платіжку за газ, тобто додати й вартість транспортування у квитанцію.

ВІДЕО ДНЯ

На це у компанії відповіли, що Нафтогаз України є постачальником блакитного палива. Безпосередньо за прийом показників лічильника відповідають не вони, а оператори ГРМ (їх ще називають облгазами). Також у компетенції облгазів облік і нарахування об’ємів газу, включно з його транспортуванням.

Читайте також:
До 31 березня: Нафтогаз повідомив українців про зміни
Реклама

З цієї відповіді можна зробити висновок, що платити за газ у 2023 році потрібно за тим самим принципом: окремо за спожите блакитне паливо, окремо за транспортування (розподіл).

Нафтогаз у своїй відповіді наголосив, що їхня компанія ніяким чином не впливає на роботу інших компаній, в тому числі облгазів. Тому вказувати у паперових квитанціях Нафтогазу вартість транспортування наразі не є можливим. Тобто, і надалі будуть дві платіжки.

Реклама

До слова, раніше газопостачальна компанія розповіла про оплату за газ поквартально. Нафтогаз зазначив, що клієнти мають змогу будь-коли сплачувати за блакитне паливо, але вони рекомендують робити це щомісяця.

Також вже стало відомо, скільки доведеться платити за газ у січні 2023 року. Наразі 9 компаній пропонують ціни від 7,7 до 9,99 грн за кубометр.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно