Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Розподіл газу у 2023 році: Нафтогаз опублікував роз’яснення про ціни на доставку

Розподіл газу у 2023 році: Нафтогаз опублікував роз’яснення про ціни на доставку

Розподіл газу у 2023 році: Нафтогаз опублікував роз’яснення про ціни на доставку

Газопостачальна компанія Нафтогаз України опублікувала інформацію про розподіл блакитного палива. Доставка газу – питання, яке цікавить багатьох українців. Адже в мережі можна знайти безліч скарг, мовляв, надсилають "неправильні" платіжки.

ВІДЕО ДНЯ

Днями одна зі споживачок попросила роз’яснити Нафтогаз стосовно проблемного питання. Жінка питає, куди можна звернутись, щоб вирішити її питання. Мовляв, ціна на розподіл у 2023 році в неї виходить більшою, ніж фактичний об’єм споживання газу.

Читайте також:
Яка тепер буде знижка на газ: Нафтогаз повідомив споживачів, як її отримати
Реклама

У Нафтогазі споживачці пояснили, що їх компанія є постачальником блакитного палива. А питання прийому показника лічильника, загальний облік та нарахування об’ємів газу належить до компетенції облгазів. Також оператори газорозподільних мереж відповідальні за доставку газу та загалом за обслуговування відповідного обладнання і мережі.

Ціна на розподіл газу у 2023 році

Щодо вартості за розподіл, то вона залежить від багатьох факторів і вираховується індивідуально. Але в основі закладений розрахунок об’ємів споживання за попередній "газовий рік". Він, до речі, не співпадає з календарним, адже стартує 1 жовтня і закінчується 30 вересня. Весь спожитий об’єм блакитного палива розподіляється на 12 частин. Цей показник множать на встановлений тариф за доставку. А він у кожному регіоні України є різним.

Реклама

"Тому, у даній ситуації, якщо Ви не згодні з нарахованим щомісячним платежем за розподіл газу на більший об’єм газу ніж Ви використали, то рекомендуємо Вам звернутись саме до оператора ГРМ. Як приклад, Ви можете надіслати до компанії письмове звернення, в якому Вам необхідно описати Вашу ситуацію та Ваш оператор ГРМ буде зобов’язаний надати відповідь у письмовому вигляді та виконати перерахунки за необхідності", – йдеться в повідомленні компанії Нафтогаз.

Щоб переглянути повний список компаній та їх ціни за розподіл газу, перейдіть за посиланням на статтю про оновлені квитанції за доставку в цьому році.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно