Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Скільки коштують осінні гриби на ринках Закарпаття

Скільки коштують осінні гриби на ринках Закарпаття
Фото: Depositphotos

На ринках області почали продавати гриби. Це означає, що стартував осінній сезон збору.

На ужгородському ринку за кілограм підосичників просять від 100 до 150 гривень. У такому ж ціновому діапазоні продають лисички. Найдорожчими залишаються білі гриби — їхня вартість сягає до 350 гривень за кілограм.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє видання «Суспільне. Ужгород».

Місцеві жителі розповідають, що підосичники підходять і для сушки, і для варіння, і для смаження. Частину грибів на ринок привозять із сіл Великоберезнянщини.

Реклама
Читайте також:
У лісі на Перечинщині помітили доволі незвичні, але дуже цінні гриби

За словами продавчині, середня ціна на підосичники становить 120-150 гривень. Жінка зазначила, що гриби здебільшого збирає її чоловік, адже вона не має на це часу. Вона також додала, що поява білих грибів залежить від погоди: після дощів урожай можливий, однак заморозки можуть його знищити.

Скільки коштують осінні гриби на ринках Закарпаття – 01
Фото: Сергій Чернишов

Покупці, які часто збирають гриби самостійно, зазначають, що сезон у різних районах розпочинається у різний час. Зокрема, у Стрипі очікують масову появу грибів уже за тиждень-півтора.

Медики нагадують про небезпеку отруєнь. Сімейна лікарка Наталія Тягур застерігає, що не варто збирати їстівні гриби біля доріг або поруч з отруйними видами. Усі гриби перед вживанням обов’язково потрібно піддавати термічній обробці.

Також лікарка наголосила, що гриби протипоказані дітям, людям із хворобами печінки та підшлункової залози. Їх не можна вживати разом з алкоголем, оскільки токсини у такому випадку швидше всмоктуються. У разі симптомів отруєння — запаморочення, блювання, болю чи діареї — необхідно негайно звертатися до лікаря й не вдаватися до народних методів лікування.

Раніше видання інформувало про рецепт маринованих грибів на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно