На Закарпатті продають чимало грибів, але люди скаржаться на ціни

На Закарпатті розпочався сезон збору осінніх грибів. На ринках області вже можна побачити кошики, наповнені білими грибами, підберезниками та підосичниками.
Для одних страви з грибами — це смак дитинства та сімейні традиції, для інших — кулінарна пристрасть чи спосіб заробітку. Часто гриби купують для сушіння на зиму або для приготування страв у ресторанах.
ВІДЕО ДНЯПродавці біля центрального ринку Ужгорода розповідають, що вирушають до лісів Перечинщини та Великоберезнянщини ще зранку, аби зібрати й згодом реалізувати урожай.
Ціни на початку сезону зазвичай вищі, адже попит перевищує пропозицію.
Зараз білі продають за ціною від 250 до 450 гривень. Підберезники та підосичники — від 100-150 гривень. Частина покупців скаржаться, що це доволі дорого.
Більше дивіться у відеосюжеті М-студіо.
Грибний сезон стартувавБілі, підберезники, підосичники, інші осінні гриби Карпат - кошики зі щойно зібраними дарами лісу приваблюють покупців. На Закарпатті стартував грибний сезон. Для когось грибні страви - це смак дитинства, для інших – кулінарні вподобання та традиції, а є, що беруть, аби сушити на зиму чи для бізнесу, до прикладу для ресторану. Продавці біля центрального ринку Ужгорода, кажуть, збирали гриби з самого ранку в лісах Перечинщини та Великоберезнянщини, аби продати, звісно якнайвигідінше. На початку сезону, коли тільки гриби набирають обертів – ціни традиційно зависокі. Найкращий період для тихого полювання – з середини вересня до кінця жовтня, ще залежить від погоди. Зокрема дощів та температури. Природа Карпат – щедра, головне не забувати про обережність. Варто збирати чи купляти лише відомі види грибів, аби не отруїтися.
Posted by М-Студіо on Tuesday, September 23, 2025
Нагадаємо, активно гриби на Закарпатті продають вже днів 5-6. Але сезон може швидко скінчитись, адже синоптики попередили про похолодання.