Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Через економічну кризу забуті комісійні магазини знову стають популярними

Через економічну кризу забуті комісійні магазини знову стають популярними

Про комісійні магазини закарпатці ще не так давно нічого не знали. А зараз завдяки ним можуть придбати хороші речі, до того ж продати свої, вже непотрібні і мати від цього додатковий заробіток.

ВІДЕО ДНЯ

Здається, схема елементарна і всі залишаються лише в плюсі, – пише газета "Панорама".

 Отож, якщо коротко, то комісійний магазин - це заклад торгівлі, який приймає вживані (або нові) товари, техніку, одяг, цінності, антикваріат від власників з метою їх подальшого продажу і отримання від цього певної суми - комісії.

Реклама

В області та, зокрема, у Мукачеві таких магазинів з’явилося досить багато. У зв’язку із нестабільною ситуацією в країні, знеціненням гривні та подорожчанням цін на товари, середньостатистичний українець не завжди має змогу придбати собі дорогі речі, от і шукає інші шляхи купівлі бажаної продукції.

Система проста - одержувач (продавець), сплачує особі, яка володіє товаром частину доходів від продажу. Оплата не виконується до тих пір, поки цей товар не проданий. Відправник зберігає право власності на цей товар весь час, і може припинити домовленість в будь-який час, звернувшись з проханням про повернення товару.

Реклама

Власниця дитячого комісійного магазину «Веселка» в Мукачеві Йолана Маринець розповідає, що у зв’язку з кризою такі магазини користуються попитом, адже одяг, а особливо дитячий зараз дуже дорогий, а дітки дуже швидко ростуть. Тому бажаючих здати так само багато як і тих, хто прийшов придбати нові шати для своїх немовлят. Іноді доводиться навіть почекати, адже на здачу товару виникають черги.

«Колись тут був зовсім інший магазин, з новими речами, але через погіршену ситуацію в країні, зрозуміли, що ідея саме комісійного магазину, на диво, має більший шанс на успіх», – зазначила пані Йолана.

Ціни нового одягу від одягу з «комісійки» відрізняються суттєво, а продукція, яку, до речі, беруть не всю, а лише в хорошому стані, тішить око молодих батьків.

Реклама

«Мені здається, що найбільше комісійні магазини вигідні батькам, в яких є діти віком до 12 місяців. Тому що малеча до року росте не по днях, а по хвилинах і річ, яка була добра сьогодні, через тиждень вже маленька. Враховуючи ціни на дитячий одяг, не всі мають можливість щотижня купувати нові речі. А з іншого боку, це можливість здати речі та отримати незайву «копійку» для того, щоб придбати щось для своєї дитини», – розповідає молода мама.

Щодо цін, то, наприклад, на ринку дитячі коляски коштуватимуть від 8 тисяч гривень і більше. У комісійному магазині можна придбати аналогічний, але вживаний візок від 1 до 10 тисяч гривень. Хоча бувають і дорожчі товари. Дитячий столик, ціна якого від 6 тисяч гривень на ринку - у «комісійці» можна купити від 2-3 тисяч гривень.

Одяг та взуття для малечі вартуватимуть від 10-15 гривень і більше. Тобто, штани, костюмчики, плаття, кофтинки для дітей обійдуться, як мінімум, на половину дешевше.
Це саме стосується бодіків для немовлят, які також можна купити від 10 гривень за штуку.

Автор: Іванна Бондарук

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно